Kuijken overtuigend naar finale

Geplaatst op Vrijdag, 12 juni 2009

Susan Kuijken heeft zich eenvoudig geplaatst voor de finale van de 1500 meter bij de Amerikaanse NCAA (I) studentenkampioenschappen. De atlete van het Seven Hills Running Team werd in haar reeks tweede met een tijd van 4.17,97. De eerste drie atletes van alledrie de series gingen automatisch door naar de finale op zaterdag. Het bleek een typische kampioenschapsrace, legt een duidelijk ontspannen Kuijken uit in een video op de flotrack.org website. \'De eerste 800 meter gingen langzaam en daarna werd er aangezet. [...] Ik zag tijdens de laatste 100 meter op het scherm dat ik veilig was, dus heb ik rustig aan gedaan.\'

Kuijken verwacht zaterdag een snelle race, maar legt zich in het interview niet vast op een tijd. \'Mijn doel is om de wedstrijd te winnen\', aldus Kuijken. Begin mei liep ze al haar persoonlijk record van 4.08,90, 24 honderdsten van een seconde boven de limiet voor de wereldkampioenschappen in Berlijn. Zelf zal ze in de finale echter geen tempo gaan maken, verklaarde ze tegenover Flotrack: \'ik heb vertrouwen in mijn eindsprint\'.

Zie voor uitslagen van de NCAA kampioenschappen op www.flashresults.com/2009_Meets/outdoor/NCAA/. Speerwerpster Evelien Dekkers haalde woensdag ook de finale op haar onderdeel en komt daarom vrijdag nogmaals in actie. De Belgische broers Kevin en Jonathan Borlee haalden na de halve finale op de 400 meter met hun ploeg van Florida State University (waar ze teamgenoten zijn van Kuijken) ook de finale van de 4x400 meter. Met dank aan razendsnelle loopnummers (10,35 op de 100 meter, 46,85 op de 400 meter en zelfs 4.20,75 op de 1500 meter) won Ashton Easton de tienkamp met 8241 punten.