Deelstra tweede in Koblenz

Geplaatst op Donderdag, 20 mei 2010

Andrea Deelstra heeft een uitstekend seizoensdebuut gemaakt op de baan. Bij de ‘Mini-internationales\' wedstrijd in Koblenz liep ze woensdagavond 16.24,08 voor een tweede plaats op de 5000 meter. Daarmee verbeterde ze haar persoonlijk record uit 2007 met bijna zes seconden. De 25-jarige atlete van AV Heerenveen was bovendien bijna veertig seconden sneller dan vorig jaar, toen ze met deze tijd vierde op de nationale ranglijst zou zijn geweest.
Deelstra was een van de weinige Nederlanders in Duitsland, al maakte ook Khalid Choukoud zijn seizoensdebuut. De loper van Haag Atletiek werd vierde op de 1500 meter (3.55,83).
Zie voor volledige uitslagen bij leichtathletik.de.

Nacht van Nijmegen
Een dag eerder benutten diverse atleten de Nacht van Nijmegen van Cifla om zich warm te draaien voor de grotere wedstrijden van de komende weekeinden. Maarten van Baardwijk liep in een verdienstelijke 800 meter, de slotronde grotendeels alleen, naar 1.49,53. Sprinter Ifrish Alberg uit Suriname won de 200 meter in 21,90, terwijl Najla Jaber op de tussenafstand (400 meter) met de mannen meeliep naar 57,17.