Zeer succesvol EK voor atleten met een verstandelijke beperking

Geplaatst op Maandag, 16 juni 2014

Van 12 tot en met 15 juni vond in Bergen op Zoom het zevende INAS Europees Kampioenschap plaats voor atleten met een verstandelijke beperking. Het was de eerste keer dat dit toernooi in Nederland georganiseerd werd. De organiserende atletiekvereniging Spado uit Bergen op Zoom haalde samen met de gemeente alles uit de kast om er een geslaagd toernooi van te maken. Zo werd er op donderdag een kogelstootwedstrijd georganiseerd op de Grote Markt en ook de wedstrijden op Sportpark Rozenoord verliepen vlekkeloos. De organisatie kijkt met trots terug op een zeer geslaagd evenement.

Mooie prestaties
Ook voor het Nederlande team van atleten was het een fantastisch toernooi met als resultaat: drie keer goud, twee keer zilver en twee keer brons!

• Ranki Oberoi van Rotterdam Atletiek maakte een waanzinnig debuut tijdens dit EK: hij behaalde maar liefst drie keer goud en één keer brons. De gouden medailles behaalde hij op de 100m in 11.22 seconden, bij het hinkstapspringen met 13.96 meter en op de 110m horden in 15.72 seconden.
    Het brons bemachtigde hij op het paralympische onderdeel verspringen; hij overtrof zijn PR van 6.35 meter door hier achtereenvolgens 6.63, 6.66 en 6.68 meter te springen. Op de onderdelen hinkstapspringen, 110m horden en verspringen verbeterde hij het NR.
  • Salima Rozema behaalde zilver bij het hoogspringen door over 1.43 meter te gaan.
  • Marianne Verdonk pakte het zilver op de 100m horden in 17.56 sec en de bronzen medaille sleepte ze in de wacht op de 100m in 13.41 sec.

Benieuwd naar alle resultaten van dit EK? Kijk dan hier.