WK U20 - dag 1: Boers, van Riel en van Klinken plaatsen zich voor volgende ronde

Geplaatst op Dinsdag, 10 juli 2018

Vandaag was het in het Finse Tampere de beurt aan de eerste zeven Nederlandse atleten om in actie te komen op de WK onder 20 jaar. Op in totaal vier onderdelen verschenen zij aan de start. Drie atleten wisten de volgende ronde te bereiken: Isayah Boers (halve finale 100 meter), Robin van Riel (finale 1500 meter) en Jorinde van Klinken (finale discuswerpen).

3000 meter Steeple Chase: geen finaleplaatsen

Famke Heinst en Jasmijn Bakker bijten het spits af: zij mochten vanmorgen om 08:30 uur aan de bak op de 3000 meter Steeple Chase. Beide meiden hebben gevochten voor wat ze waard zijn. Famke Heinst zat in haar race dichtbij een PR maar valt uiteindelijk net buiten de finale, ze finisht als 16e in 10:12.42. Jasmijn Bakker zat in de tweede ronde en had het helaas iets zwaarder. In 10:24.28 komt zij als 23e over de finish.

Robin van Riel verzekert zich van een finaleplaats op de 1500 meter

Twee Nederlanders in deze series 1500 meter. In de tweede heat zien we de Tilburgse Robin van Riel die zich zeer alert als eerste tijd snelste in 3:45.52 kwalificeert voor de finale. Robin zien we donderdagavond terug. Bram Anderiessen kwam in de derde heat in actie maar miste na een strategische race de power voor zijn laatste 150 meter. Hij finisht uiteindelijk 15e in 3:47.96.

Isayah Boers door naar halve finales 100 meter

Sprinter Isayah Boers kwam direct in de eerste heat in actie op zijn 100 meter. Hij kwam als derde over de finish in 10.66 waarmee hij zich rechtstreeks kwalificeert voor de halve finales op woensdagavond.

Discuswerpen kwalificaties

In groep A van het discuswerpen kwam Enid Duut in actie. Met een afstand van 48.59 meter kwam zij helaas te tekort. 'Ik heb mijn best gedaan, maar helaas zat er niet meer in vandaag,' aldus Enid. De andere Nederlandse deelneemster bij het discuswerpen was Jorinde van Klinken. Zij ging in de tweede groep van start. Met een enorme uithaal in de eerste worp, 53.58 meter, wist zij direct te voldoen aan de kwalificatie-eis. Donderdagavond zien we haar terug in de finale. Tevens komt zij morgen in actie bij de kwalificaties kogelstoten.

Foto's: Erik van Leeuwen
Bekijk het hele fotoalbum van dag 1 (Erik van Leeuwen)