WK Doha – dag 1: Burnet door naar halve finale 100 meter!

Geplaatst op Vrijdag, 27 september 2019

De Wereld Kampioenschappen atletiek zijn vrijdag begonnen in Doha. Van 27 september tot en met 6 oktober doen 30 Nederlandse atleten mee aan het toernooi in Qatar. Aan de hand van 3 cijfers blikken we terug op de prestaties van de Nederlandse atleten op dag 1 van de WK.

2 keer

Taymir Burnet was de eerste Nederlandse atleet die in actie kwam vandaag, en dat deed hij maar liefst twee keer. In de voorrondes voor de series 100 meter zette Burnet de snelste tijd (10.23 sec.), waarmee hij zich direct plaatste voor de series later op de dag. 'Het ging erg makkelijk, een goed uitgevoerde race. Ik had weinig spanningen het was een goede warm-up voor de volgende ronde," aldus Burnet.

In de series wist Burnet met een tijd van 10.21 seconden een plek bij de tijdsnelsten te bemachtigen, waardoor we hem zaterdag terug gaan zien in de halve finale.

4.20 meter

Bij het polsstokhoogspringen zat er geen finaleplek in voor Killiana Heymans. In de kwalificatie ging Killiana voortvarend van start met een geslaagde eerste poging op een hoogte van 4,20 meter. Bij 4,35 ging het drie keer mis en zat haar toernooi erop. Met een hoogte van 4.20 meter eindigde Killiana op de eenendertigste plaats.

26ste

Nick Smidt wist helaas nét niet een plek te bemachtigen in de halve finale 400 meter horden. Smidt komt in de series tot een zesentwintigste plek, waar een vierentwintigste plek nodig was. Na de race heerste vooral verwarring bij Smidt over de race. "Het voelt alsof de tijd niet klopt bij de race. Voor mijn gevoel was het zeker één seconde sneller. Ik was ervan overtuigd dat top 24 haalbaar was. Ik heb iets laten liggen maar kan dat nu nog niet duiden. Maar ik heb zéker wel genoten," aldus Nick.

Volg de WK Atletiek live via onze social media kanalen. Kijk voor alle foto’s van dag 1 hier. Bekijk de racebeelden en de interviews van de NOS hier.

Fotografie: Erik van Leeuwen