WK Doha - Dag 5: Femke Bol dendert door op de 400 meter horden!

Geplaatst op Dinsdag, 1 oktober 2019

Wat gebeurde er op dag vijf van de wereldkampioenschappen atletiek in Doha? Van 27 september tot en met 6 oktober doen 30 Nederlandse atleten mee aan het toernooi in Qatar. Aan de hand van 4 cijfers blikken we terug op de prestaties van de Nederlandse atleten.

2.22 meter

Douwe Amels wist zichzelf niet bij de beste twaalf van de wereld te plaatsen. Hij sprong nog over 2.22 meter, maar op 2.26 meter ging het drie keer rmis. 2.22 meter was niet genoeg voor een plek in de finale. “Ik was echt goed aan het springen. Ik weet nog niet wat er mis ging,” aldus Amels.

55.32

De sensatie van de avond was de 19-jarige Femke Bol. Ze plaatste zich voor de halve finales van de 400 meter horden. Dit deed ze in een tijd van 55.32 sec., een persoonlijk record, een Nederlands junioren record én de limiet voor de Olympische Spelen van 2020 heeft ze hiermee al binnen. “Ik heb ervan genoten en gedaan wat ik moest doen. Ik kan het nog niet geloven. Ik wilde een goede race lopen en verder komen. Beide is gelukt. En ook nog een olympische limiet", jubelde Bol na haar race bij NOS. Ze moest van heel ver komen. "In het begin liep iedereen ver bij me weg. Ik dacht: focus houden. Ik heb een heel erg sterk einde, maar ben nog niet zo snel als die andere meiden op het eerste stuk."

11

Lisanne de Witte ging in Doha voor een plek in de finale. Ze passeerde in de halve finale na 51.41 sec. de finishlijn, dit was helaas niet genoeg voor een finaleplaats. Met haar tijd eindigde ze op de elfde plek. "Mijn winst ligt in het eerste deel, want het tweede stuk is al heel snel. Ik kan beter dan dit, maar dan moet ik het wel laten zien. Ik ben zeker op de goede weg, en moet ervoor zorgen dat ik volgend jaar, op de Olympische Spelen, de finale wel haal," vertelde Lisanne de Witte bij de NOS. We zien de Witte later dit toernooi nog in actie op de 4x400 meter.

23.02

Ook voor Jamile Samuel was het doel een plek in de finale te bemachtigen. Helaas kwam ook Samuel tekort voor een plek bij de beste acht, in haar halve finale kwam ze als zesde over de streep in een tijd van 23.02 sec. We zien Samuel later dit toernooi nog terug op de 4x100 meter.

Huldiging en statement Sifan

Vandaag was ook de dag dat Sifan Hassan gehuldigd werd door het Nederlandse team voor haar gouden medaille op de 10.000 meter. Dit is de vierde gouden medaille ooit behaald door het Nederlandse team bij een WK Atletiek.

Daarnaast bracht Sifan Hassan een statement uit in verband met de schorsing van Oregon Project Coach, Alberto Salazar. Lees hier de verklaring van Sifan Hassan en technisch directeur Ad Roskam.

Volg de WK Atletiek live via onze social media kanalen. Kijk voor alle foto’s van dag 5 hier.

Fotografie: Erik van Leeuwen