Wake up call Dag 2 - WK Indoor Portland

Geplaatst op Zaterdag, 19 maart 2016

Goedemorgen, vannacht is in Portland dag twee van de WK Indoor afgewerkt. Na gisteren alleen het polsstokhoogspringen zat het programma voor afgelopen nacht helemaal vol gepland. Ook voor het grootste deel van de zeven Nederlandse atleten begon vannacht hun toernooi. Op de 60m sprint voor mannen wist Churandy Martina in een lastige serie de halve finales niet te halen, Hensley Paulina behaalde die wel maar werd helaas laatste in de halve finale.
Lisanne de Witte had na de eerste ronde op haar 400m halve finale een te grote achterstand opgelopen om dat in het tweede deel van de race goed te maken. Liemarvin Bonevacia wist niet tot de halve finale door te breken vanwege een dwarsliggende Sloveen in de baan naast hem. Sifan Hassan won haar 1500m serie met overmacht en haar zien we vanavond terug in de finale.

NL Atleten

400m Mannen
Liemarvin had moeite om in baan 3 de Sloveen naast hem van zich af te houden na een ronde. Die passeerde hem ook in de laatste bocht waardoor Liemarvin op een vierde plaats terecht kwam in een tijd van 47.48.

400m Vrouwen
Lisanne de Witte had maar een serie met vier vrouwen waarvan er een beduidend langzamer was. Ze kon dus vrij tactisch lopen en met een snelle tweede ronde stelde ze de tweede plaats veilig die voldoende was voor de halve finale. In de halve finale kwam ze na een ronde op plaats 5 te lopen en ze wist niet meer op te schuiven. Alleen de eerste drie gingen door naar de finale. De tijd was deze keer 53.35.

1500m Vrouwen
Sifan Hassan had geen moeite met de series 1500 meter. Met haar bekende rustige start schoof ze op om in de laatste ronde echt gas te geven en haar serie te winnen. Vanavond loopt ze de finale om 03:18 Nederlandse tijd.

60m sprint

Hensley Paulina werd door zijn serie geholpen, hij liep in een tijd van 6.73 naar een derde plaats en haalde zo zijn startbewijs voor de halve finale binnen. In de halve finale klokte Hensley exact dezelfde tijd en dat was lang niet voldoende voor een plaats in de finale en ook vrij ruim boven zijn persoonlijk record dat sinds enkele weken op 6.64 staat.

Churandy Martina trof het minder want met 6.67 werd hij vierde en na het tellen van de duizendsten bleek hij precies de 25e tijd te hebben waar er 24 doorgingen naar de halve finale. Na tweemaal 6.44 in de series en halve finale (world leading) leek niemand Asafa Powell nog te kunnen bedreigen in de finale. Maar hij was in de finale minder fris en Trayvon Bromell profiteerde ervan. Zijn tijd 6.47. Even leek de sensatie compleet toen Powell niet eens in de top 3 op het scorebord kwam maar na minuten bestuderen van de finishfoto en met excuses kwam Powell alsnog als tweede op het bord.

Zo zorgde Trayvon Brommell voor een sensationele afsluiting van de tweede dag.

Verder in Portland
Kogelstoten mannen
De Nieuw-Zeelander Tom Walsh zorgde voor vuurwerk bij het kogelstoten. HIj wist als enige stootte hij over de 21 meter in Portlanden dat deed hij maar liefst 5 keer met een serie van 20.38-21.60-21.40-21.64-21.49-21.78. Bovendien de verste afstand in de wereld deze winter.

Verspringen vrouwen
Ook hier world leading prestaties met Brittney Reese die in haar laatste poging een enorme sprong van 7.22 meter produceerde en daarmee de lang leidende Spanovic (7.07) toch nog passeerde.

Vijfkamp vrouwen
Het leek een Oekriens feestje te worden met Anastasiya Mokhnyuk op een afgetekende eerste plaats en Alina Fodorova op zilver. Maar beide dames liepen een zeer matige 800 meter waar Brianne Theisen-Eaton gedragen door het Oregon publiek een geweldige race liep en bij het optellen van de punten alsnog het goud bleek te krijgen. Haar score was 4881 punten.

Voor een fotoreportage van dag 2, kijk op onze Portland pagina hier. Of rechtstreeks naar het album via deze link. Foto's door Erik van Leeuwen.