Visser zevende in finale 100m horden: Dit was dag 9 (avond) van Oranje!

Geplaatst op Zaterdag, 12 augustus 2017

Nadine Visser is zevende geworden op de 100 meter horden. De Noord-Hollandse kon aardig meekomen, maar dolf uiteindelijk toch het onderspit in de sterkbezette race. Zij finishte in 12.83, dik twee tienden langzamer dan de Australische winnares Sally Pearson.

In de finale 100m horden toonde Visser aan dat zij thuis hoort op het grote podium. Visser, die eerder dit jaar haar persoonlijke record aanscherpte tot 12.78s, heeft laten zien dat zij in vorm is dit toernooi. ‘’Het was een chaotische race, het zat zo dicht bij elkaar allemaal’’, aldus de teleurgestelde Visser. Ze had graag in deze spannende eindstrijd voor een verrassing gezorgd. Toch weet ze dat ze trots kan zijn op zichzelf. ‘’Dit toernooi heeft me echt veel zelfvertrouwen gegeven,’’ aldus Visser. Ook coach Bart Bennema was erg verrast door de goede prestaties van Visser. ''Na de zevenkamp eerder dit toernooi is het gewoon heel goed dat Nadine drie maal nog een goede race weet neer te zetten op de horden. Ik weet dat ze dit kan, maar om het op het juiste moment waar te maken is gewoon heel bijzonder,'' aldus de trotse Bennema.

Finale 4x100 meter estafette

Na een goede race in de series 4x100 meter, liep de finale totaal anders dan de dames-estafetteploeg voor ogen had. Vlak voordat de ploeg de call room in zou gaan werd duidelijk dat startloopster Madiea Ghafoor niet zou kunnen lopen. Reserve-loopster Tessa van Schagen kreeg op dit moment te horen dat zij in de finale van start zou gaan. Door deze verandering wilde de ploeg de volgorde veranderen naar de succesvolle opstelling van de gouden EK-race. Echter kregen zij hier geen toestemming voor en werd het zelfs nog spannend of zij wel van start mochten gaan. ''Hierdoor was er veel chaos vooraf aan de race en was het zelfs nog knap dat we het stokje in deze opstelling rond hebben gekregen,'' aldus de balende Naomi Sedney. ''Het had allemaal wat scherper gekund,'' meldde de vermoeide Schippers. In zeven dagen heeft Schippers tijdens dit WK maar liefst acht races gelopen. In de finale liep de Nederlandse ploeg 43.07s waar zij in de series nog een tijd van 42.64s neer wisten te zetten.

Ontknoping tienkamp

Bij de ontknoping van de tienkamp wist Pieter Braun zich helaas niet te herpakken. Na de moeizame eerste dag ging ook dag twee allesbehalve vanzelf voor Braun. Met een afstand van 59.26m wist hij bij het speerwerpen nog een goede afstand neer te zetten. Op de 1500 meter probeerde Braun nog alles eruit te halen wat erin zat maar hier bleek des te meer hoe moeizaam deze tienkamp voor hem is verlopen.

Braun eindigt dit WK op een zestiende plek met een puntentotaal van 7890.

Bekijk hier de foto’s van dag 9 van de WK Atletiek in Londen. Voor meer informatie over de Nederlandse atleten, het programma en ander nieuws kun je altijd onze toernooipagina raadplegen of een kijkje nemen op Facebook, Twitter en Instagram.

Foto’s: Erik van Leeuwen