Vier medailles op het WK atletiek VB-atleten

Geplaatst op Dinsdag, 4 oktober 2011

Van 24 september t/m 4 oktober hebben vijf atleten deelgenomen aan het WK atletiek voor verstandelijk gehandicapten, onderdeel van Global Games van INAS in Imperia, Noord-Italië.in Imperia, Noord-Italië. De Nederlanders gingen naar huis met een zilveren en drie bronzen plakken.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden alle atleten die uitkwamen op paralympische onderdelen (1500m, verspringen en kogelstoten) geclassificeerd. Na een psychologische- en een sportspecifieke test hebben nu 4 atleten de IPC T/F 20 status.

De wedstrijd was vooral, op de paralympische onderdelen, van een hoog niveau. Het Nederlands team liet zich op de eerste dag gelijk van de positieve kant zien. Marianne Verdonk pakte een bronzen meadaille op de 100m. Bjorn Schouten haalde vervolgens de finale verspringen (32 deelnemers) en sprong voor het eerst over de 6 m. Ook Vanessa Lutonto zat in de finale verspringen en zij eindigde met een sprong van 4.68 m. (+ 2.5.) op een mooie zesde plaats. Met haar andere sprong van 4.60 m. (+1.8) voldeed zij ruimschoots aan de Nederlandse B- limiet voor de Paralympische Spelen in Londen.

Juniore Shirley Kerkhoven kwam, na een mislukte 1500 m., als tijdsnelste in de finale 800 m. Met 2.33.99 min. verbeterde zij het Nederlands juniorenrecord op dit onderdeel. Ook Leandro Jansen kwam als tijdsnelste in de finale van de 200 m.

De laatste dag begon met een zilveren medaille voor Vanessa Lutonto en pakte Verdonk het brons. Later was er nogmaals brons voor Leandro Jansen op het hoogspringen. Het was met 1 zilveren en 3 bronzen medailles een succesvol toernooi.

Deelname aan deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrages van Dirk-Jan en Kitty Reek-Versteegh stichting, Stichting Boschuysen, NSGK, Elise Mathilde fonds en de Atletiekunie.