VB-atleten: Drie keer zilver en twee keer brons op EK

Geplaatst op Woensdag, 21 juli 2010

Van 7 t/m 12 juli zijn vier VB-atleten naar Varazdin, Kroatie, geweest voor deelname aan de Europese Kampioenschappen. Nederland ging naar huis met drie zilveren en twee bronzen medailles.

De wedstrijden werden gehouden in het stadion in het centrum van Varazdin dat op loopafstand lag van het hotel. Er deden 163 atleten mee uit negentien landen. Het toernooi begon op donderdag met een folkloristische openingsceremonie in het middeleeuwse centrum van Varazdin, wat werd gevolgd door muziek en dans.

Na een minder indoorkampioenschap was Leandro Jansen dit keer de man in vorm. Hij behaalde een bronzen medaille op het hoogspringen met een evenaring van zijn persoonlijk record. Op de 200 m verraste hij iedereen met een verbetering van het Nederlands record met 24.04 sec. Hij pakte op de 200 m een vijfde plaats.

Marianne Verdonk won zowel op de 100 m als op de 100 m horden een zilveren medaille. En bij het hinkstapspringen won Vanessa Lutonto het zilver en op 100 m horden het brons. Junior Bjorn Schouten zat niet lekker in de wedstrijd, hij werd zevende bij het hoogspringen. Met drie zilveren en twee bronzen medailles en ook nog een NR heeft het team haar visitekaartje afgegeven.

Deelname aan deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrages van Madurodam Steunfonds, NSGK, Dirk-Jan en Kitty Reek-Versteegh Stichting, Elise Mathilde Fonds, Stichting Boschuysen en de Atletiekunie.