Van der Wielen & Ummels Nederlands kampioenen halve marathon

Geplaatst op Maandag, 1 april 2019

Venlo stond dit weekend in het teken van de Venloop met het Nederlands Kampioenschap halve marathon. Jesper van der Wielen werd Nederlands kampioen in een knappe tijd van 62.56min. Bij de vrouwen won Bo Ummels in 74.02min.

Van der Wielen kampioen, spannende strijd om plaatsen twee en drie

Het lekkere zonnetje en veel sfeer maakte het tot goede omstandigheden voor de snelle tijden. Bij de mannen nam Jesper van der Wielen vanaf het begin het initiatief en gaf dit niet meer uithanden. Mohammed Ali werd tweede vlak voor Michel Butter, wie op het moment in een zware trainingsperiode zit richting de Londen Marathon. De Nederlands kampioen van vorig jaar, Bart van Nunen, moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Nederlands kampioen, Jesper van der Wielen

Ummels trekt aan het langste eind en wint van debutant Lau

Het was gedurende de race stuivertje wisselen tussen Bo Ummels en Jasmijn Lau. Na de 21,1km wist Bo Ummels twee seconden voorsprong te houden op Jasmijn Lau en werd daarmee Nederlands Kampioen. Saskia Weinans werd verrassend derde in een tijd van 78.13min.

Benieuwd naar alle uitslagen van de NK Halve marathon? Bekijk ze hier.
Volgend jaar vindt de NK Halve marathon bij de Stevensloop in Nijmegen plaats. Daarmee keert, na twee prachtige edities in Venlo, de NK Halve marathon weer terug in Nijmegen.