Sedoc tweede, beste wereldtijd Defar

Geplaatst op Vrijdag, 27 februari 2009

Gregory Sedoc is ook bij zijn tweede wedstrijd in twee dagen op het podium terechtgekomen. In Praag liep hij donderdagavond naar een tweede plaats bij eerste ‘Meeting of World Record Holders\'. Op de 60 meter horden kwam hij tot 7,64. Dat was een honderdste van een seconde sneller dan in een riant gewonnen serie, maar 0,09 honderdste achter Dexter Faulk. De Amerikaan won een dag eerder ook al hun onderdeel bij internationale wedstrijden in Athene.

Blikvanger van de wedstrijd was Jelena Isinbajeva. De Russische polsstokhoogspringer had haar eigen wereldrecord dit seizoen al verbeterd, maar sneuvelde na 4,75 meter (waarmee ze de wedstrijd al won) en 4,90 driemaal op 5,01 meter.
Een andere wereldrecordhoudster in Praag was Meseret Defar die deze winter de indoortoptijd al verbeterde op de 5000 meter (14.24,37). In Tsjechië koos ze de veel minder courante afstand van twee mijl en stelde het publiek niet teleur. Ondanks een matige eerste helft kwam ze met een tweede mijl van 4.28 tot een totaaltijd van 9.06,26. Dat is de snelste indoortijd ooit gelopen op de twee mijl.

Van bijzonder niveau was ook de 800 meter van Ismael Ahmed Ismael die niet alleen het Oegandees record afpakte van zijn landgenoot Abubaker Kaki (die zelf de 1000 meter won in 2.17,22), maar ook vierde loper aller tijden werd met 1.44,75 (achter Wilson Kipketer, Yuriy Borzakovskiy en Joseph Mutua). Ook de Keniaan Boaz Lalang kwam tot 1.45,19. Een beste wereldtijd liep verder Abreham Cherkos op de 5000 meter (13.07,83).
Zie voor meer nieuws over de wedstrijd op de website van de IAAF.

Rietveld in Amerika
Na enkele voorbereidingsonderdelen werkt Pelle Rietveld donderdag en vrijdag zijn eerste indoorzevenkamp af sinds zijn vertrek naar de University of Florida. Met 7,15 op de 60 meter, 6,81 meter verspringen, 13,30 meter kogelstoten en 1,85 meter hoogspringen scoorde hij 2995 punten, goed voor een vijfde plaats bij de Altantic Coast Conferens kampioenschappen in Blacksburg. Nummer een Gonzalo Barroilhet heeft 3180 punten, maar de Nederlander is zeker niet uitgesloten voorr een podiumplaats, omdat de onderdelen van zijn tweede dag doorgaans goed zijn.