Paralympische Spelen dag 7: Nederlands trio naar finale 100 meter

Geplaatst op Donderdag, 2 september 2021

Van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 5 september wordt het paralympisch atletiekprogramma afgewerkt in Japan. In totaal komen 17 teamNL atleten in actie. Op donderdag 2 september 2021 kwalificeerde het Nederlandse trio op de 100 meter zich voor de finale en vloog Fleur Schouten naar de zevende plaats bij het verspringen.

Nederlands trio naar finale 100 meter

Alle Nederlandse vrouwen op de 100 meter in de klasse T63 wisten zich te kwalificeren voor de finale. In de eerste serie liep Marlène van Gansewinkel zelfs een paralympisch record van 12.82 seconden. Ook Kimberly Alkemade won haar serie en staat met de derde tijd (13.06 seconden) in de finale. Fleur Jong kwalificeerde zich niet rechtstreeks voor de eindstrijd, maar door haar tijd van 13.34 seconden kreeg ze een ‘kleine q’ achter haar naam. Het belooft dus een Nederlands feest te worden in de finale die vrijdag om 12:14 uur gelopen wordt.

Fleur Schouten zevende

De eerste poging van Fleur Schouten in de finale van het verspringen in de klasse T63 was ongeldig. In de tweede poging kwam ze wel goed uit en sprong ze een afstand van 3.88 meter. Met die poging stond ze bij de eerste acht na drie pogingen en daarmee had ze recht op drie extra pogingen. In de vijfde poging zette Schouten haar beste afstand op het scorebord. Met 3.97 meter eindigde ze op plaats zeven. “Het was ontzettend gaaf om hier te staan. Zeker na mijn enkelblessure was alleen hier staan al een uitdaging. Ik ben trots dat dat gelukt is. Dit was voor vandaag het hoogst haalbare.” Zaterdag staat Schouten weer op de baan voor de 100 meter.

Kenny van Weeghel uitgeschakeld

Afgelopen nacht zag Kenny van Weeghel deelname aan zijn zesde Paralympische Spelen niet beloond worden met een plek in de finale van de 800 meter. Hij kwam in zijn serie tot een tijd van 1:40.87 minuten en een vijfde plek. Dat was onvoldoende voor kwalificatie. Eerder dit toernooi kwam hij al in actie op de 100 en 400 meter. Van Weeghel reageerde licht teleurgesteld na afloop “helaas heeft het niet zo mogen zijn. Deelnemen aan mijn zesde Paralympische Spelen was onvergetelijk. Zeker ook door onze leuke en jonge ploeg”.