Olympische Spelen dag 5: Laros in Nederlands record naar zesde plaats

Geplaatst op Dinsdag, 6 augustus 2024

Van 2 augustus tot en met 11 augustus vindt het atletiekprogramma plaats tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Het Stade de France is het strijdtoneel van dit toernooi. Op dag vijf werden Niels Laros en Stefan Nillessen respectievelijk zesde en negende in de olympische 1500 meter finale.

Laros in NR zesde op 1500 meter

De finale op de 1500 meter heeft weinig mensen teleurgesteld. Wat een spektakel. Voor Nederland stonden er twee mannen in de finale: de 19-jarige Niels Laros en 21-jarige Stefan Nillessen. Het werd een supersnelle race met veel persoonlijke en nationale records. Zo ook voor Niels Laros. Hij verpulverde het Nederlands record en bracht het op 3:29.54 min. Hij werd met deze tijd zesde. Een persoonlijk record (3:30.75 min.) en negende plaats was er voor Stefan Nillessen.

Bol met speelsgemak naar finale 400 meter horden

Een eenvoudige avond voor Femke Bol in het Stade de France. Ze won haar halve finale met overmacht en daarmee is een ticket voor de finale veiliggesteld. Bol gaat zich nu opmaken voor een duel met haar rivale Syndey McLaughlin-Levrone. De finale staat gepland voor donderdagavond 21:25 uur.

Hondema en Peeters niet naar finale

Op de laatste twee toernooien, EK in Rome en WK in Boedapest, miste Pauline Hondema de finale van het verspringen op luttele centimeters. Ze voegt nu ook de Olympische Spelen toe aan dat rijtje. Slechts vier centimeter komt zij tekort voor een plek bij de beste twaalf. Erg zuur.

Cathelijn Peeters wist dat ze de race van haar leven nodig moest hebben om de finale te halen. Tot en met horde acht lag ze er nog goed bij en leek ze mee te gaan doen voor een goede tijd, maar een dribbel bij horde negen gooide roet in het eten. 55.20 seconden werd haar tijd en daarmee eindigde ze als zevende in haar halve finale.