Mooie prestaties Werner Gentle bij EK Cross Country in Wakefield

Geplaatst op Donderdag, 26 februari 2015

Op zaterdag 21 en zondag 22 februari heeft Werner Gentle, lid van atletiekvereniging AV-LGD uit Deurne, deelgenomen aan de 7E INAS open Europese kampioenschappen crosscountry. Deze zijn dit jaar gehouden in Wakefield, Engeland. Op donderdag vertrok Werner samen met coach Laurens Schouten naar Engeland.

De eerste wedstrijd (korte cross 3 km) is op zaterdag gelopen. Werner eindigde op een mooie vierde plaats achter twee zeer sterk lopende Portugezen en een Britse loper. Ook in de tweede wedstrijd over 6 km startten de twee Portugese lopers weer zeer sterk. Een van hen stortte volledig in waardoor de Britse loper kon opschuiven naar de tweede plaats en Werner zicht had op een derde plaats. Voor Werner kwam echter de finish iets te vroeg waardoor hij op 4 sec achter de nummer drie als vierde over de finish kwam. Desondanks, toch een geweldige prestatie. Zijn tijden waren: 3 km in 09:25 en 6 km in 21:38.

Deelname aan dit kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door financiёle bijdrages van Dirk-Jan en Kitty Reek-Versteegh stichting, Pasmanstichting en de Atletiekunie.