Michel Butter strijdend ten onder in Boston

Geplaatst op Maandag, 16 april 2012

Michel Butter is er vandaag niet in geslaagd in - een door hitte geteisterd - Boston zich te kwalificeren voor de marathon tijdens de Olympische Spelen. In Boston, één van de vijf strijdmarathons uit de ‘World Marathon Majors\' voldeed de atleet van Team Distance Runners en AtletiekVereniging Castricum aan één van de twee kwalificatie-eisen, door bij de beste acht te eindigen. Hij werd zevende, in de geschoonde uitslag (met maximaal drie lopers per land) zelfs vijfde achter drie Kenianen en één Amerikaan. De andere kwalificatie-eis, geldend voor Boston (een tijd van 2.12.00 of sneller) haalde hij niet: 2.16.38.
De lopers hadden te maken met een extreme warmte voor april in Boston. Met temperaturen oplopend van 22 naar 26 graden (in de schaduw) werd de wedstrijd een waar slagveld. Onder hen Geoffrey Mutai, de winnaar van vorig jaar, die toen in een onvoorstelbaar snelle tijd won, stapte zelfs uit de wedstrijd met kramp.

Via semi-livetwitters van trainer/coach Guido Hartensveld, atletenmanager Michel Boeting en uitslagenspecialist Iwan Oprins werd atletiekminnend Nederland de gehele race uitstekend op de hoogte gehouden van het verloop van de wedstrijd. Na afloop tweette Hartensveld onderstaande foto: