Marathonkampioen Schroër wint Mastboscross

Geplaatst op Maandag, 30 januari 2017

Lange cross

Op een mooie en droge zondag de 29e januari heeft de voormalig Nederlands marathonkampioen Ronald Schroër de lange cross van de Mastboscross in Breda op zijn naam geschreven en mocht daarom de beker van de stad Breda mee naar huis nemen. Ronald maakte zijn favorietenrol helemaal waar en won in de vierde wedstrijd uit het Lotto Crosscircuit met een ruime voorsprong van acht seconden op Mike Foppen. De atleet Onesphore Nkunzimana uit Burundi kwam in Breda als 3e over de finish. Michel van Nispen uit Breda en sprint atleet moest helaas met een spierscheurtje uitstappen.

Bij de vrouwen won Marijke de Visser de lange cross en de Beker van stad Breda . Ook zij kwam met een ruime voorsprong binnen gevolgd door Josien Scheepers. De Belgische atlete Astrid Verhoeven eindigde na 7,6 km mooi als derde in Breda. Favoriet Andrea Deelstra was wel op het parcours, maar vanwege koorts haar nummer niet opgehaald. Dit maakte de lange cross bij de vrouwen een spannende race.

Korte cross & junioren

Bij de korte cross vrouwen werd de winst gepakt door Renée Eykens uit Kapellen nipt voor de Limburgse tweeling Bo en Britt Ummels. Frank Futselaar van De Liemers won de korte cross mannen, op de tweede plaats kwam net zoals bij de abdijcross Bas van Hooren van Atletiek Maastricht en Ramdan Snoussi van Berkane werd derde in Breda.

Bij de A-junioren won bij de meisjes Jasmijn Lau van Ciko’66 met ruime voorsprong op de nummer 2, Justine Tinck uit België. Bij de jongens won Bram Anderiessen van AKU voor Luuk Maas van Tilburg Road Runners.

De laatste wedstrijd van het crosscircuit wordt afgewerkt in Amsterdam op 4 & 5 maart. Dit is tevens de NK Cross, schrijf je dus snel in!
De tussenstand in het klassement van het crosscircuit vind je hier.