Lievaart en Kamminga beste militairen bij WK cross

Geplaatst op Vrijdag, 12 maart 2010

In het Belgische Oostende waren de Kenianen donderdag oppermachtig bij de WK cross voor militairen. Op de lange race over 11,6 kilometer bezetten de Afrikanen de eerste vijf plaatsen - en voor het ploegenklassement telde ook de nummer negen nog mee voor 24 punten (48 beter an Burundi). De snelste atleet was Josephat Menjo.
Alle Nederlandse mannen kwamen in actie op de korte afstand van 4,6 kilometer. Ze finishten in duo\'s: Iwan Kamminga en Rick Hartogs als 46ste en 47ste, Gerrit Grotenhuis en Raymond Boom als 58ste en 59ste. Daarmee finishte de Nederlandse ploeg in de achterhoede (14e van de 16). Winnaar van de wedstrijd werd de Italiaan Andrea Lalli.

Bij de vrouwen waren de Kenianen opnieuw oppermachtig met alle podiumplaatsen, aangevoerd door Nancy Chebet (4,6 kilometer in 14.22). Sabrine Mockenhaupt uit Duitsland was op de vierde plaats (14.58) de beste Europese atlete (en enige in de eerste tien die niet uit Kenia of Marokko kwam). Met Birgit Huijsman en Marisca de Jong finishte Lievaart als twaalfde ploeg (van de dertien).