Kuijken schittert in Terra Haute

Geplaatst op Zondag, 19 oktober 2008

Vijf weken voor de Amerikaanse NCAA studentenkampioenschappen is Susan Kuijken een van de topfavorieten. De 22-jarige atlete van het Seven Hills Running Team won zaterdag de voorbereidingswedstrijd die op hetzelfde LaVerne Gibson kampioenschapsparcours in Terra Haute werd gehouden. Kuijken, aanvoerdster van het team van Florida State University, vestigde op het zes kilometer lange parcours een record van 19.50. Florida State scoorde ook in het teamklassement uitstekend, met dank aan de vijfde plaats van Lesley van Miert. De 23-jarige atlete van Sprint finishte in dezelfde race als vijfde in 20.25 (vier tellen achter de nummer twee).

Een tweede race op hetzelfde parcours werd in 20.02 gewonnen door Brianna (Brie) Felnagle van North Carolina, in november een van de voornaamste concurrenten van Kuijken.
Zie voor meer informatie op de website van de IAAF en Florida State.