Jansen en Verwer in achterhoede in Lille

Geplaatst op Woensdag, 25 augustus 2010

Zonder Eelco Sintnicolaas (die de wedstrijd aan zich voorbij liet gaan om een handblessure te ontzien) kwamen Nederlanders er niet echt aan te pas bij Metropole wedstrijden in het Franse Lille. Niels Verwer finishte dinsdag met 1.51,70 als zevende op de 800 meter, bijna zeven seconden achter Bilal Mansoor. De Bahreinse atleet benaderde in 1.44,80 zijn persoonlijk record.

Polsstokhoogspringer Robbert Jan Jansen eindigde zelfs helemaal onderaan het klassement, omdat hij drie maal afsprong op zijn aanvangshoogte van 5,32 meter.

Het Franse publiek werd teleurgesteld door toedoen van Mike Rodgers, de Amerikaan die op de 100 meter in 10,17 thuisfavoriet Christophe Lemaitre versloeg in diens eerste wedstrijd na zijn Europese sprinttitels. Daar stond wel een mooie hinkstapsprong van (en winst voor) Teddy Tamgho tegenover van 17,63 meter.
Meerkamper Romain Barras won in Barcelona de Europese titel, maar moest in een ver-kogel-horden driekamp Andrei Krauchanka (Blr) voor laten gaan, evenals de Oekrainer Kasyanov.