Goud, zilver en brons op de zesde wedstrijddag WK Masters

Geplaatst op Dinsdag, 4 augustus 2009

Maandag 3 augustus stond op het WK in het teken van diverse werponderdelen en werden de 200 m (halve finales + finale) gelopen. Daarbij waren de werp(st)ers goed voor de medailles. Ingrind van Dijk (V45) won zilver door in haar laatste (discus)worp van de vierde naar de tweede plaats op te klimmen. Het was al twee jaar geleden dat Van Dijk deze afstand, 42.26 m, voor het laatst had geworpen. Jannet van Noord werd hier zesde met 36.70 m.

Piet Meijdam (M50) stootte de kogel al in zijn tweede poging naar de bronzen afstand van 13.99 m. Het duel om de WK-titel bij het gewichtwerpen M45 ging vooral tussen Erwin Suvaal en de Duitser Frey. Daarbij was Suvaal de betere met een afstand van 15.32 m en gaat het goud mee naar Rotterdam. \"Resultaat van gerichte trainingen o.a. bij Ronald Gram. Ik ben hier erg tevreden mee\'\', aldus Suvaal.

Richard Bot verbeterde in zijn wedstrijd M40 tot drie keer toe zijn PR en kwam met het 16 kg zware gewicht tot 13.94 m; het leverde hem de achtste plaats op. Onno Heerlien (M45) wierp de speer naar 52.41m en kwam daarmee als vijfde in de finale op dinsdag. Yvette Bot (V35) slingerde vier keer ongeldig, maar was met 40.71 m en een vijfde plaats toch tevreden. Ingrid Zuijdervliet, weer terug na blessures, miste met 23.97 m net de finale discuswerpen V50.

Geen medailles voor Nederland op de 200 m (V40 tm V50), hoewel vijf atleten de finale haalden. Alleen Jacqueline Koenis (V45) sneuvelde in de series met 30.40. Valérie Klosterman eindigde op een zevende plek met 26.90 bij V40. Tilly Jacobs eindigde bij V50 in 28.23 als vijfde en zag Hermine Roggeband in 28.23 net voor haar als vierde finishen. In de halve finale liep Hermine met 27.77 wel sneller. Werner Andrea (M35) finishte als vijfde in een snelle 22.34, terwijl vier hondersten sneller brons zou hebben opgeleverd.

De tussenstand met nog vier wedstrijddagen te gaan: zes keer goud, vier keer zilver en vier keer brons.

Tekst: Jan Huijbers

Jan Huijbers is als atleet in Lahti. Hij schreef bovenstaande verslag en de volgende impressie:
Mijn eerste dag hier was er vooral een van herkenning (van atleten) en informatie en indrukken opdoen. Direct valt op dat Lahti een moderne stad is met veel groene parken waartussen de fraaie sportaccommodaties gelegen zijn. Blikvangers zijn daarbij de hoge torens van de olympische skispringschans. Ook als organisator van dit WK voldoet Lahti uitstekend. In alles is voorzien heb ik de indruk na hier één dag te hebben rondgekeken.