Goud en Brons voor Nederland bij IWAS WJK

Geplaatst op Woensdag, 22 juli 2009

Onlangs was het wereld junioren kampioenschap in Nottwil (Zwitserland) voor atleten met een lichamelijke beperking. Nederland werd vertegenwoordigd door drie atleten, speerwerper Ronald Hertog en de twee wheelers Stefan Rusch en Raffaele Orru.

Ronald Hertog won de eerste medaille voor Nederland. Hij behaalde met een afstand van 46.64 m goud bij het speerwerpen. Hertog, die licht geblesseerd begon aan de wedstrijd, had wat gemengde gevoelens over zijn prestaties. Hij kon niet voluit werpen en daardoor viel de afstand tegen, maar hij was blij met zijn medaille. Dit seizoen wierp Hertog al eens 54.80 m. Eerder in het toernooi ging Hertog nog van start op de 100 m. Hij liep hier een persoonlijk record van 12.42 sec.

Stefan Rusch behaalde de tweede medaille voor Nederland. Op de 200 m behaalde hij een keurige derde plek in een tijd van 35.84. Rusch was eerder in het toernooi al uitgekomen op de 800 m (9e) en de 400 m (4e).

Raffaele Orru had veel concurrentie tijdens dit toernooi. In een zeer sterk veld behaalde hij helaas geen finales, maar hij reed goede tijden en mag tevreden zijn met zijn resutaten.