Fenomenale Wereldtitel voor Elaine den Exter

Geplaatst op Donderdag, 21 maart 2019

Tijdens het Wereldkampioenschap Indoor Atletiek voor Doven en Slechthorenden in Tallinn, Estland van 14 tot 17 maart 2019 heeft Elaine den Exter goud gewonnen op de 60 meter.

Op zaterdag 16 maart won ze in haar serie en ging ook als snelste naar de finale. In de serie liep ze naar 7.70 seconden. Dat is een verbetering op haar Europees Record (7,76 seconden) die ze begin februari liep in Gent, België. Op zondag 17 maart was de finale. Wonderbaarlijk was ze weer de snelste en klokte 7.67 seconden en daarmee is Wereldkampioen geworden plus verbetering op haar Europees Record en een erkenning van een Wereldrecord.

Vooraf aan het WK Indoor Atletiek nam Elaine ook deel aan NK Indoor Atletiek waar ze de halve finale wist te bereiken. Iemand met een auditieve beperking merkt een verschil bij het startsignaal. Bij de reguliere wedstrijden reageert Elaine vaak een fractie later. Anders dan bij Internationale evenementen voor Doven & Slechthorenden, zoals Europees Kampioenschap, Wereldkampioenschap en Deaflympics (Olympische Spelen voor Doven & Slechthorenden) kennen wij speciale startsignalen met lampjes.

Ook was er goud voor Jordan bij het verspringen in een PR. Daarnaast won hij zilver op de 1500 meter. Op de 4x400 meter werd er ook goud gewonnen met Cynthia (brons 200m), Bryan, Femke (brons 1500m) en Jordan.