EK u20 dag 4: Europese titel voor Weerman, zilver voor estafettemannen

Geplaatst op Zondag, 18 juli 2021

Van donderdag 15 juli t/m zondag 18 juli vonden de Europese Kampioenschappen voor atleten onder twintig jaar plaats in Tallinn, Estland. In totaal kwamen 25 TeamNL atleten in actie. Op de slotdag vloog Britt Weerman naar de Europese titel bij het hoogspringen en haalde het 4x100 meter estaffeteam de zevende zilveren medaille van dit weekend binnen.

Goud en Nederlands record voor Britt Weerman

Bij het hoogspringen kwam Britt Weerman tot een nieuw Nederlands onder 20 record van 1.88 meter. Goed voor de Europese titel! Bekijk Weerman haar reactie na het winnen van de gouden medaille hieronder.

Zilver voor estafettelopers

De voorraad zilveren medailles werd ook vandaag weer aangevuld. De mannen op de 4x100 meter kwamen na een sterke finalerace met goede wissels als tweede over de streep in een tijd van 40.07 seconden. Na de finish lieten Matthew Sophia, Nsikak Ekpo, Keitharo Oosterwolde en Xavi Mo-Ajok weten dat de druk van de concurrentie hielp om een goede race neer te zetten.

Mindere meerkampdag voor Emmanuel

Gisteren was Gabriel Emmanuel geweldig op stoom tijdens de eerste dag van de tienkamp, vandaag liet hij op veel onderdelen kostbare punten liggen. Emmanuel begon de dag met een tijd van 14.72 seconden op de 110 meter horden. Bij het discuswerpen had hij maar één geldige poging van 37.67 meter. Het polsstokhoogspringen eindigde voor Emmanuel op een hoogte van 3.70 meter. Bij het speerwerpen herpakte hij zich weer iets door een afstand van 55.30 meter op het scorebord te zetten. Voor de afsluitende 1500 meter had Emmanuel 5:01.49 minuten nodig. In totaal scoorde hij 7144 punten, goed voor de twaalfde plaats in de eindklassering.

DNF voor De Vries

Vera de Vries ging lang mee met de eerste groep in de finale van de 5000 meter. Een paar rondes voor het einde zakte haar tempo flink terug en moest ze de groep laten gaan. Helaas moest De Vries de strijd vroegtijdig staken. Ze haalde de finishlijn niet.