EK U18 dag 4: veel top tien klasseringen op slotdag

Geplaatst op Maandag, 22 juli 2024

Van 18 tot en met 21 juli vonden de Europese kampioenschappen voor atleten onder de 18 jaar plaats in het Slowaakse Banská Bystrica. Op de slotdag van het EK U18 werden er veel top tien klasseringen behaald.

Lutgendorff en Snoek goede laatste meerkampdag

Op de laatste ochtend van het toernooi stonden de meerkampers in de schijnwerpers. Sytse Lutgendorff begon de dag sterk met een persoonlijk record op de 110 meter horden. Bij het discuswerpen verbeterde hij opnieuw zijn PR met een worp van 40.86 meter. Mikai Snoek presteerde ook uitstekend in het discuswerpen, dicht bij zijn PR. Beide atleten sloten de ochtend succesvol af met een PR bij het polsstokhoogspringen.

Het avondprogramma begon met het speerwerpen. Met een afstand van 56.72 meter wierp Snoek zich naar de zesde plek in het klassement. De 1500 meter werd als laatste onderdeel van de tienkamp gelopen. Lutgendorff sloot zijn tienkamp af op de veertiende plaats met 6869 punten. Snoek eindigde op de achtste plek met 7054 punten, een persoonlijk record!

Mulder & Chadwick in 1500m finale

De vrouwen 1500m finale kende een verlate start door technische problemen. Na een korte onderbreking begonnen de atletes aan een snelle race. Pippa Chadwick en Kaate Mulders konden het tempo van de kopgroep niet bijhouden en eindigden respectievelijk op de 12e en 10e plaats.

Bijlhouwer in discusfinale

Fenne Bijlhouwer noteerde in haar eerste poging tijdens de discusfinale een afstand van 40.82 meter. Deze worp bleek haar beste van de dag, wat resulteerde in een 10e plaats.

800 meter finale met De Jong

Maud de Jong startte zondagavond in de finale van de 800 meter. In deze finale ging zij als zesde over de streep, in een tijd van 2:07.41.

Van Gils 400 meter horden

Zoë van Gils stond zondagavond aan de start van de 400 meter horden finale. In deze snelle finale, waarin een kampioenschapsrecord werd gerend, finishte Van Gils als vijfde in een tijd van 59.96 seconden.

Baerveldt in finale speerwerpen

Op zaterdag plaatste speerwerpster Jolie Baerveldt zich met een grote Q voor de finale, door een persoonlijk record te werpen. Op zondagavond ging de finale van start, waarin Baerveldt 49.77 meter als verste worp noteerde. Met deze afstand eindigde ze op de zesde plaats.