EK U18 dag 3: brons voor Van Leur op 400 meter

Geplaatst op Zondag, 21 juli 2024

Van 18 tot en met 21 juli vonden de Europese kampioenschappen voor atleten onder de 18 jaar plaats in het Slowaakse Banská Bystrica. Op dag drie behaalde Madelief van Leur de eerste medaille voor TeamNL op de 400 meter.

Bronzen medaille Van Leur

Na een spannende strijd voor de derde plaats met Victoria Kwarteng, wist Madelief van Leur de bronzen medaille veilig te stellen. Ze snelde naar een tijd van 53.19 seconden. Dit is de eerste medaille voor TeamNL op de EK U18 in Banská Bystrica.

Rink Rewijk 1500 meter

Rick Rewijk hield goed stand in de tactische finale van de 1500 meter en behaalde met een tijd van 3:57.70 min. een vierde plek.

Vijfde plaats Dokter

In de finale van het hoogspringen sprong Julia Dokter tot een hoogte van 1.78 meter. Met dit resultaat eindigde ze op de vijfde plaats. De teleurstelling was van het gezicht van Dokter af te lezen.

PB en finaleplaats voor Baerveldt

Jolie Baerveldt kwam vandaag voor het eerst in actie tijdens het speerwerpen, nadat ze donderdag het kogelstoten moest afzeggen vanwege ziekte. Baerveld liet vandaag zien in topvorm te zijn. Ze wierp in haar tweede poging een persoonlijk record van 54,67 meter en kwalificeerde zich hiermee automatisch voor de finale.

Finaleplaats 400 meter horden Van Gils

Zoë van Gils liep in de halve finale van de 400 meter horden een persoonlijk record van 59.74 seconden. Hiermee behaalde ze de tweede plek in haar serie en kwalificeerde zich voor de finale op zondag.

Kaate Mulders 3000 meter

Kaate Mulders eindigde als 11de in de finale van de 3000 meter. Ze kon de eerste rondes goed meekomen, maar verloor de aansluiting met de kopgroep toen het tempo de laatste 800 meter werd opgevoerd.

Geen finale voor Pet en De Vos

Noa Pet en Quinten de Vos kwamen vandaag opnieuw in actie op de 400 meter horden. Pet liep in de halve finale een persoonlijk record van 53.53 seconden, maar dit was niet genoeg voor een plek in de finale. De Vos liep een tijd van 53.21 seconden, wat ook niet voldoende was voor een finaleplek.

Grote Q voor De Jong

Maud de Jong kwalificeerde zich vandaag voor de finale van de 800 meter met een grote Q. De Jong ging als tweede over de streep in haar halve finale in een tijd van 2:09.82. De finale wordt morgenavond om 17:00 uur gelopen.