EK U18 dag 2: 400 meter (horde)lopers bezig aan sterk toernooi

Geplaatst op Vrijdag, 19 juli 2024

Van 18 tot en met 21 juli vonden de Europese kampioenschappen voor atleten onder de 18 jaar plaats in het Slowaakse Banská Bystrica. TeamNL werd vertegenwoordigd door 22 atleten, waarvan er na de veelbelovende start op dag één vier zich plaatsten voor verschillende finales. Vandaag wisten opnieuw vijf atleten een ronde verder te komen.

Slotdag

Vandaag was tevens de slotdag van de zevenkamp voor Ruby Jansen en Gift Achigwe. Na twee dagen van intensieve competitie eindigde Jansen met 5203 punten op de 15de plek. Achigwe wist op dag twee met 35,26 meter nog een mooi persoonlijk record te werpen tijdens het speerwerpen. Deze lijn wist zich helaas niet voort te zetten. Achigwe kon de afsluitende 800 meter vanwege een blessure niet finishen. Door de DNF achter haar naam en de ontbrekende punten is ze met 4505 punten terug te vinden op de 26ste plek.

Door naar de volgende ronde

Madelief van Leur zette haar sterke prestaties van dag één voort en wist wederom een ronde verder te komen. Ze eindigde als tweede in haar serie en bemachtigde hiermee een grote Q voor de finale.

Maud de Jong kwam vandaag voor het eerst in actie dit toernooi en wist een tweede plek te bemachtigen in haar serie van de 800 meter. Met deze prestatie heeft ze zich verzekerd van een plaats in de halve finale morgen.

Zoë van Gils, Noa Pet en Quinten de Vos zetten alle drie een goede race neer in de series van de 400 meter horden. Met hun prestaties wisten zij zich alle drie te plaatsen voor de halve finale, waarin we hen morgen opnieuw in actie zullen zien.

Geen finale voor Putter

Jim Putter, die op dag één een persoonlijk record liep in de series van de 110 meter horden, kon dit kunstje helaas niet herhalen in de halve finale. Zijn tijd van 14.09 seconden was niet voldoende voor een plek in de finale.