EK Para Atletiek dag 2: Nederlandse mannen imponeren op 100 meter

Geplaatst op Woensdag, 2 juni 2021

Van dinsdag 1 juni tot en met zaterdag 5 juni vinden de Europese kampioenschappen Para Atletiek plaats in Bydgoszcz, Polen. Op dag twee wisten Olivier Hendriks en Levi Vloet te imponeren op de 100 meter T64.

Olivier Hendriks liep naar het goud op de 100 meter in de klasse T64 in een tijd van 11.41 sec. Na de finish zei een enthousiaste Hendriks: “Mijn eerste gouden medaille, na tweemaal zilver op de 400m. Ik wist dat mijn concurrenten met 1 blade sneller zouden starten en dat ik mijn eigen race moest lopen. Dus stabiel starten, mijn techniek vasthouden en winnen.” Achter hem was het Vloet die verraste door de strijd om de tweede plaats net in zijn voordeel te beslissen. Hij finishte in 11.86sec. en pakte de zilveren medaille.

In de klasse T63 kwam Joel de Jong dichtbij zijn Nederlands record. Hij finishte als vierde in een tijd van 12.69sec. “De laatste weken was ik erg goed in vorm, zoals mijn PR van 12,65 in Tilburg, dat niveau wilde ik vandaag ook weer laten zien. Dat is met 12,69 gelukt, maar jammer dat ik net vierde werd. Morgen knallen met verspringen.”

Baars en Den Boer winnen zilver

Met een afstand van 7.85 meter wist Lara Baars de zilveren medaille veilig te stellen bij het kogelstoten in de categorie F40. "Van tevoren was dit mijn doelstelling. Ik voel dat ik meer in me heb, maar dat heeft nog wat tijd nodig. Ik ben tevreden voor nu, maar hongerig naar meer!" Aldus Baars.

Ook Nikita den Boer mag de zilveren medaille mee naar huis nemen. In een spannende race op de 1500m in de klasse T54 kwam ze als tweede over de finish. Den Boer zat aan de binnenkant in de laatste bocht en dat maakte het lastig om de versnelling in te zetten: “Ik kwam ongelukkig uit en raakte bijna ingesloten. Gelukkig vond ik nog een gaatje aan de binnenkant en kon daarmee de medaille veilig stellen. Het was een leerzame race.”

Bouthoorn en Timmer allebei derde op de 200 meter

Met de 200 meter T36 op het programma was het de beurt aan Cheyenne Bouthoorn. In een tijd van 31.66 sec. finishte Bouthoorn als derde en wist zo de bronzen medaille te veroveren. ‘’Brons! Mijn eerste medaille op een kampioenschap. Ondanks dat ben ik toch een beetje teleurgesteld. Zonder de mispassen in de laatste 40 meter had er meer in gezeten. Dit smaakt naar meer!" Aldus Bouthoorn.

Ook Nienke Timmer stond vandaag aan de start van de 200 meter, maar dan in de classificatie T35. Na 33.47 sec. wist Timmer de finish te bereiken wat haar een derde plek opleverde. Doordat er maar drie atleten aan de start stonden leverde dit helaas geen medaille op. Timmer: ‘’Helaas geen medaille, maar erg tevreden over de tijd. Dit was ondanks de tegenwind wederom onder de limiet voor Tokyo. Dankzij mijn goede start heb ik veel vertrouwen in de 100 meter later dit toernooi.’’