EK Para Atletiek dag 1: van Weeghel wint zilver!

Geplaatst op Dinsdag, 1 juni 2021

Van dinsdag 1 juni tot en met zaterdag 5 juni vinden de Europese kampioenschappen Para Atletiek plaats in Bydgoszcz, Polen. Op de eerste dag van het toernooi wist Kenny van Weeghel direct de eerste medaille voor TeamNL binnen te halen, hij won de zilveren medaille op de 100 meter T54.

Nadat ze zich eerder vandaag wisten te kwalificeren, maakten Kenny van Weeghel en Rens van de Waterlaat hun opwachting in de finale van de 100 meter in de klasse T54. In een spannende race streden zowel van Weeghel als van de Waterlaat mee om de medailles. Uiteindelijk was het van Weeghel die na een goed eerste stuk net voldoende overhield voor de zilveren medaille in een tijd van 14,33 seconden. Voor van Weeghel is dit zijn zeventiende EK medaille: ‘Dit was voor nu het hoogst haalbare. Ik had een goede start, maar kwam op het einde tekort. Ik kijk met vertrouwen vooruit naar de komende races’, aldus van Weeghel.

Van de Waterlaat kwam na 14,75 seconden verrassend als vierde over de finish. Dit zorgde voor een tevreden gevoel: ‘Het ging goed! Zelfs beter dan ik vooraf had gedacht. Ik ben gewoon vierde van Europa!’

Take Zonneveld eindigt als vijfde in een sterk deelnemersveld

Take Zonneveld kwam vandaag in actie bij het kogelstoten. Vorig jaar wist hij zijn persoonlijk record aan te scherpen naar 9,62 meter, een buitengewone prestatie. Tijdens dit EK Para Atletiek wist Zonneveld in zijn laatste poging een afstand van 9,16 meter neer te zetten. ‘Ik ben erg tevreden met hoe ik hier gepresteerd heb. Behalve de wereldkampioen was hier de hele wereldtop en ik hou me goed staande. Ik vond de regen lastig, maar wist toch in de laatste poging de 9 meter te slechten. Dit geeft me alle vertrouwen dat ik in de komende wedstrijden richting m'n pr kan gaan stoten’, aldus Zonneveld.