EK Masters Venetië dag 10 en 11: Nederlands team wederom succesvol

Geplaatst op Maandag, 16 september 2019
EK Masters Venetië dag 10 en 11:  Nederlands team wederom succesvol

Met dag 10 en 11 komt de EK Masters in Venetië tot een einde. Een voor Nederland succesvol toernooi met maar liefst 48 medailles en een 9e plek in het medailleklassement. Hoewel de Italiaanse organisatie af en toe flinke steken liet vallen, hebben de deelnemers een goed toernooi en veel plezier gehad. Het volgende mondiale kampioenschap voor de Masters is de EK Indoor van 14 tot en met 21 maart in het Portugese Braga.

Dag 10: Wederom succes voor Gonny Mik en Rick Liesting
Met haar derde gouden medaille was Gonny Mik (V50) één van de Nederlandse smaakmakers van dit EK. Op de werp 5-kamp behaalde Gonny, ondanks dat het gewichtwerpen onder lastige omstandigheden in de schemer werd afgewerkt, met een puntentotaal van 4186pnt wederom de titel.

Brigitte van de Kamp (V55) pakte de zilveren medaille bij het polsstokhoogspringen met een sprong van 2,80m.

Bij het snelwandelen was het Rick Liesting die op de 20km met grote overmacht ook zijn derde gouden medaille binnen haalde in een tijd van 1:35.36uur. Paul Jansen (M45) kwam in een tijd van 1:48.46uur in zijn categorie als 3e over de finish: brons.

Dag 11: derde medaille voor Patrick Kwist
Op deze laatste dag van de EK Masters stonden o.a. de 10km op de weg en de halve marathon op het programma. Gilles Bosman (M80) won het brons op de 10 km in 58.29min. Op de halve marathon was het drie keer raak. Patrick Kwist (M50) pakte in 1:13.17uur de titel op de halve marathon. Na zijn eerdere gouden en zilveren medaille, was dit alweer zijn derde medaille dit toernooi.

Egbert Zijlstra (M70) leverde een top prestatie door goud te winnen in zijn categorie in een tijd van 1.27,52uur. Tenslotte behaalde Ceciel Jumelet van Heijningen (V60) de zilveren medaille, nadat zij de 21,1km in 1:37.08uur had volbracht.

Naast de 48 medailles keert de Nederlandse ploeg terug met drie wereldrecords, een Europees record en zes Nederlandse records.