EK Masters: Nederland wordt achtste in het medailleklassement

Geplaatst op Maandag, 7 augustus 2017

Dag 10 van het EK masters

De dag begon met de halve marathon. Naast de deelnemers aan de EK deden aan deze halve marathon ook andere liefhebbers deel. Daardoor werd het wel een evenement met 3500 lopers, waar een groot deel van de stad voor werd afgesloten. Het parcours met veel bochten en vaak wat hoogteverschillen werd als pittig ervaren. Een twaalftal Nederlandse EK-gangers stonden in hun startvak. De finish was in het Ceresstadion, waar nog 300 meter op de baan werd gelopen. Als derde kwam de in Berlijn wonende Reinier van Wel (M40) over de streep, 1.08.30 uur. In zijn categorie was hij de winnaar. Bij de V35 was het Pauline Claessen die tweede werd. In de teamscore M50 was er brons voor Lamko Hulzebos, Ton Bosgoed en Peter Mijsberg. In de teamscore voor de M60 eindigden Theo Woldberg, Gijs van den Hurk en Willem de Weerdt op de tweede plaats. Er was echter wel heel wat protest en geschuif met medailles aan vooraf gegaan voordat de uitslag klopte en het zilver om de juiste nekken hing.

Reinier van Wel - Goud

Individueel werden nog de laatste onderdelen verwerkt en ook daar sprokkelde Nederland nog medailles. Marjolijn Jongens (V40) en Linda van Berkel (V45) behaalden allebei op het hoogspringen een zilveren plak met resp. 1.58m en 1.48m.

Op de afsluitende 4 x 400m estafette hadden we alleen een M40-ploeg. Dolf van der Voort, Jeroen Vis, Marijn van der Putten en Marc Rotsaert hadden nog wel zin in een rondje. Ze werden ervoor beloond met brons in 4.03.47min.

Daarmee kwam een eind aan 10 dagen atletiek. 150 atleten uit Nederland hebben voor een flink aantal medailles gezorgd. Op de medailletabel werd de 8e plaats ingenomen met 30 goud, 24 zilver en 18 brons. Er waren veel debutanten bij dit toernooi in Aarhus, Denemarken, wat door de makkelijke bereikbaarheid en goede combinatiemogelijkheden met een vakantie erg in trek was. Hoewel op een aantal facetten wel opmerkingen te maken waren op de organisatie zijn er veel leuke ervaringen opgedaan en contacten gelegd. Voor volgend jaar maart staat het EK indoor in Madrid op het programma en het WK outdoor vindt in september in Malaga plaats.