EK Masters: de medailles blijven komen

Geplaatst op Maandag, 31 juli 2017

Dag 3 EK masters

Onder wisselende weersomstandigheden werd dag 3 in Aarhus verwerkt.

’s Ochtends werden de halve finales van de 100m gelopen en later op de dag de finales. Daar had Tilly Jacobs (V60) een tegenwind van 3,6 m/s en veroverde het zilver in 14.67s. Rietje Dijkman (V75) vulde haar prijzenkast met internationale medailles aan. Zij won de 100m in 17.21s (-0,5).

Na deze winst ging Rietje weer terug naar het hinkstapspringen voor haar 5e en 6e poging. Dat leverde met 7.94m een gouden medaille op.
Op het hinkstapspringen was er nog een zilveren plak voor Wendy Visser (V35) die met 11.41m haar EK debuut maakte.

De werpers lieten zich ook niet onbetuigd. Hanneke Vasse (V45) moest met haar 11.23m slechts één atlete voor laten gaan: zilver. Dezelfde kleur was er voor Frans de Laat (M70) met zijn discusworp van 38.43m. En Jan van Hooft (M65) zorgde bij het discuswerpen voor de kleur die Nederland nog niet had: brons met 45.32m.

Wendy Vissers - zilver

Dag 4 EK masters

Dat het ook in Denemarken héél hard kan regenen hebben de atleten vandaag gemerkt. Vooral de springers en werpers hadden last van de hoosbuien en door het strakke wedstrijdschema was dat tot laat op de dag merkbaar.

Bij het polshoog kwam Annemiek Dunnink (V35) in actie. Door in haar 3e poging als enige over de 3.40m te gaan stelde ze haar eerste plaats veilig. De aanschaf van een nieuwe stok is het waard geweest.

Onverwachte medailles zijn altijd heel leuk. Kees Aerts (M55) kwam met een goede serie en uiteindelijk 13.03m verrassend tot een tweede plaats bij het kogelstoten. Glunderend stond hij op het podium.

Op de 400m horden was Bart van Rookhuizen (M50) na zijn goede serie een podium kandidaat. Hij liet iedereen zijn hielen zien en finishte in 1.00.30: goud.

Op de 1500m had Nederland twee atleten van wereldklasse in actie. Nicole Weijling (V50) lag na 100m op kop en de afstand met nummer 2 werd steeds groter. Met 4.42.11min pakte ze goud èn een Nederlands record. Hans Smeets (M70) deed het op dezelfde manier. Hij hoefde niet voluit te gaan om in 5.26.14min te winnen.

Els Raap (V70) was de eerste atlete die haar tweede medaille kon ophalen. Op een zeer nat crossparcours verdiende ze weer een zilveren bonus.

Na 4 dagen atletiek staat Nederland op een 6e plaats in het medailleklassement met maarliefst 23 medailles waarvan 11 gouden.