EK indoor dag 5: wereldrecord hoogspringen Weia Reinboud

Geplaatst op Zondag, 29 maart 2009

Zondag, de slotdag van de 7e Europese kampioenschappen in het Italiaanse Ancona, bracht Nederland een gouden medaille met wereldrecord en twee zilveren medailles. Oranje finishte op 19 medailles, 8 gouden, 7 zilveren en 4 bronzen.

Wereldrecord Reinboud
Weia Reinboud (V55) pakte, na de winst met speerwerpen, ook het goud met hoogspringen. De Hellas-atlete bedwong de 1,48 meter in haar derde poging en evenaarde het wereldrecord van de Duitse Renate Vogel uit 1999.

Twee maal zilver
Tilly Jacobs (V50) zag vanwege blessureklachten af van de 60 meter en 200 meter en zette alles op het verspringen. De atlete van PEC 1910 kwam tot 4,87 meter, slechts 10 cm minder dan haar nationale record en won zilver. Het goud was voor de Zwitserse Müller met 5,13 meter.

Rietje Dijkman nam in stijl afscheid van de categorie V65. De 69-jarige Amsterdamse behaalde zilver met haar hoogtesprong van 1,20 meter.

Totaal-overzicht
Over enkele dagen volgt er een overzicht van de behaalde medailles en de betere Nederlandse prestaties.