EK atletiek dag 6: drie estafettemedailles voor TeamNL

Geplaatst op Woensdag, 12 juni 2024
© BSR agency

Van 7 tot en met 12 juni vinden de Europese kampioenschappen plaats in Rome, Italië. Voor TeamNL komen er 59 atleten in actie. Op de slotdag scoorde TeamNL drie medailles op de estafettes.

Titelprolongatie voor 4x400m vrouwen

Nadat Eveline Saalberg, Anne van de Wiel, Myrte van der Schoot en Lisanne de Witte gisteren een plek in de finale wisten veilig te stellen, was het vandaag de beurt aan Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol in de finale van de 4x400 meter. De atleten van TeamNL liepen voortdurend voorin in de race en wonnen op overtuigende wijze de Europese titel met een tijd van 3:22.39 minuten.

Ook succes op korte estafette

Dankzij een sterk slot van Tasa Jiya pakte TeamNL brons op de 4x100 meter bij de vrouwen. Het team met Nadine Visser, Marije van Hunenstijn, Minke Bisschops en Jiya finishte na 42.46 seconden.

Nog geen tien minuten later liepen ook de mannen een sterke race over 4x100 meter. Elvis Afrifa, Taymir Burnet, Xavi Mo-Ajok en Nsikak Ekpo wonnen het zilver. De tijd van 38.46 seconden was nog niet voldoende om kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen.

Achtste plek voor Vloon

In de finale van het polsstokhoogspringen vloog Menno Vloon over 5.75 meter. Hij werd daarmee achtste. Noah Schutte finishte op de 10.000 meter als achttiende.

Schutte 18e in A-race

Noah Schutte finishte als achttiende in de A-race van de 10.000 meter met 28:28.52 minuten

Recordaantal medailles op EK

In totaal behaalde TeamNL twaalf medailles tijdens de Europese kampioenschappen atletiek in Rome. 3 goud, 4 zilver, 5 brons.