EK atletiek dag 4: brons voor Bonevacia en Klaver

Geplaatst op Maandag, 10 juni 2024
© BSR agency

Van 7 tot en met 12 juni vinden de Europese kampioenschappen plaats in Rome, Italië. Voor TeamNL komen er 59 atleten in actie. Op dag vier liepen Liemarvin Bonevacia en Lieke Klaver naar het brons op de 400 meter.

Dubbel succes op 400 meter

Liemarvin Bonevacia won acht jaar geleden brons op de 400 meter tijdens de Europese kampioenschappen in Amsterdam. Vandaag herhaalde hij dat kunstje in Rome. Met een sterk laatste stuk liep hij naar een tijd van 44.88 seconden en stelde hij het brons veilig.

Een kleine tien minuten later mocht ook Lieke Klaver aantreden in de finale van de 400 meter. Klaver deelde haar race goed in en eindigde met 50.08 seconden eveneens op de derde plek.

Beide atleten waren niet tevreden met hun optreden in de finale van de 4x400 meter mixed estafette afgelopen vrijdag, maar toonden vandaag hun veerkracht. “Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik had dit wel echt even nodig. Ik loop natuurlijk al lang mee met de top en nu heb ik ook iets tastbaars, een medaille, en niet alleen met de estafette”, zei Klaver tegen de NOS.

Veel finaleplekken

Vanochtend wisten Menno Vloon (polsstokhoogspringen) en Nick Smidt, Femke Bol en Cathelijn Peeters (400m horden) zich allen te kwalificeren voor de finale. ’S Avonds voegde ook Tasa Jiya zich op de 200 meter bij het rijtje finalisten.

Noah Baltus kwam helaas ten val op de 1500 meter en plaatste zich niet voor de eindstrijd.

Tesselaar bezig aan goede tienkamp

Jeff Tesselaar noteerde met 10.85 seconden op de 100 meter, een afstand van 7.76 meter bij het verspringen, 13.53 meter bij het kogelstoten een goed begin van zijn meerkamp. In de avondsessie voegde hij daar nog goede resultaten van 1.96 meter bij het hoogspringen en een tijd van 47.77 seconden op de 400 meter aan toe. Daarmee staat Tesselaar na de eerste dag op plaats vijf in het tussenklassement.

Baltus ten val op 1500 meter

Het strijdplan van Noah Baltus was al snel duidelijk: op kop en blijven gaan. Hij voerde dit uitstekend uit totdat hij bij het ingaan van de laatste ronde ten val kwam. Een finaleplaats werd daardoor onhaalbaar.