Eindelijk winst voor Bouchikhi in de Sylvestercross, Butter 6de

Geplaatst op Dinsdag, 2 januari 2018

Tijdens de Sylvestercross Soest hebben onder echte crossomstandigheden zo'n 4000 deelnemers op sportieve wijze afscheid genomen van het jaar 2017. Het nieuwe onderdeel 'de Vaarderhoogt Sylvester by Night' op de avond van 30 december was tevens een succes met ruim 500 deelnemers.

Tegen alle verwachtingen in was het weer in het ochtendprogramma de jonge lopers (pupillen, junioren en scholierencross) goed gezind. In tegenstelling tot andere jaren kwamen bijna alle jongelieden met een glimlach over de streep. Geen winterse kou, maar een heerlijke lenteachtige temperatuur. Ook de deelnemers aan de Rabobank BusinessRun en de goede doelenloop (de Bas van de Goor Foundation) mochten onder deze omstandigheden hun ronden door het duinzand en bospaden maken.

Het weer sloeg echter in de middag om. Regenbuien en vooral sterke wind maakten het de deelnemers aan het middagprogramma niet makkelijk. Ook omdat het parcours al behoorlijk nat en modderig was door de vele regenval van de afgelopen decembermaand.

Prominenten Mannen: Belgisch onderonsje

Grote afwezige was voormalig winnaar Khalid Choukoud. Maar ook zonder hem werd het een mooie strijd op het supernatte en gladde parcours. Tot de laatste ronde was het een gelijkopgaande strijd tussen de Belgen Soufiane Bouchikhi, Abdi Bashir en Jeroen D'Hoedt. De laatste twee waren al eens winnaar van de Sylvestercross, maar Soufiane Bouchikhi had nog nooit de hoofdprijs meegenomen. Na een aantal keren net niet, was het deze keer raak. In de laatste ronde maakte hij het verschil en kwam met een ruime halve minuut voorsprong over de meet. Michel Butter was de beste Nederlander met een zesde plek.

Prominenten Vrouwen: Katarzyna Rutkowska de sterkste

Vooraf was het al aangekondigd: drie favorieten gaan de strijd aan voor de winst. Andrea Deelstra, de Deense Anna Holm en de Poolse Katarzyna Rutkowska. Tot de laatste ronde ging het ook hier gelijk op. Met kleine verschillen werd uiteindelijk Andrea Deelstra derde, Anna Holm pakte de tweede plek, en Rutkowska die bij de Warandeloop net buiten de prijzen viel werd winnaar.

Benieuwd naar de andere uitslagen en de stand in het nationaal crosscircuit klassement?
Check het crosscircuit klassement of bekijk rustig de uitslagen van de Sylvestercross terug.
Tot in Kerkrade tijdens de derde crosscircuit wedstrijd op 19, 20 en 21 januari bij de Abdijcross!

Tekst en foto: Sylvestercross