Dagen 7-10 WK Masters Porto Alegre (24-27 oktober 2013)

Geplaatst op Zondag, 27 oktober 2013

Het toernooi zit er op. Nederland won met 28 deelnemers maar liefst 33 medailles: 13 x goud, 10 x zilver en 10 x brons! Lees hieronder de laatste vier dagen van de WK Masters in Porto Alegre, Brazilië

Dag 7 WK Masters Porto Alegre (donderdag 24 oktober)

Na enorme regenbuien op woensdagavond (de hal, waar Michel z\'n massagetafel staat, stond blank), was het vandaag een grotendeels droge dag, maar voor Braziliaanse begrippen wat koud (21 graden). Vandaag goede Nederlandse prestaties in één van de andere stadions (ESEF): goud voor Michel Leinders (M50) bij het gewichtwerpen (18,72m.) en brons voor Kirsten Havinga (V35) bij discus (27,90m.). In het hoofdstadion (CETE) wonnen alle drie Nederlandse atleten met gemak hun serie 1.500m.: Hans Smeets (M65), Martien v.d. Hoorn (M60) en Jack van Avendonk (M45). Dat belooft dus wat voor de finales op zaterdag!

Eén van de Curaçaose atleten schreef op donderdag onderstaande bijdrage:

De Wereldkampioenschappen Masters Atletiek in Porto Alegre zijn voor mij een onvergetelijke gebeurtenis geworden. Mijn bewondering is uitgegaan naar al die atleten en atletes die tot op hoge leeftijd zulke geweldige prestaties hebben neergezet. Mijn dank gaat uit naar de Atletiekunie, die het mogelijk heeft gemaakt dat wij als Curaçaose atleten aan dit sportieve evenement hebben kunnen deelnemen en aan Fennie en Michel van Osch. Fennie die ons met raad en daad heeft bijgestaan en Michel die met zijn vaardige handen onze spieren heeft losgemaakt. En tot slot ook mijn dank aan de Curaçaose Atletiek Bond voor haar support.

Porto Alegre, 25 oktober 2013, Ron Odendaal (Master M70)

Dag 8 WK Masters Porto Alegre (vrijdag 25 oktober 2013)

Op dag 8 haddden we maar twee Nederlandse atleten aan de start: Riet Jonkers (V70) behaalde een mooie tweede plaats bij de 80m. horden (15,97) en zij plaatste zich ook keurig voor de finale van de 400m. Freddy Burgos (M50) liep zijn finale 100m. horden en dat deed hij, ondanks de last in zijn beide hamstrings, heel goed. De eerste vier zaten heel dicht bij elkaar en op het scorebord verscheen Freddy op de 3e plaats. Maar even later werd dat gecorrigeerd en kreeg hij de vierde plek toegewezen, met dezelfde tijd als nummer drie: 14,67. Op het uitslagenbord in de hal werd een uitslag opgehangen met Freddy op de 3e plaats, samen met de andere atleet met dezelfde tijd. Inmiddels waren de medailles uitgereikt, zonder Freddy, kortom: verwarring alom. Dus de finishfoto maar eens opgevraagd en daaruit konden we niets anders opmaken dan dat Freddy inderdaad met een paar duizendste seconden verschil op de vierde plaats was geeindigd................

Verslag dag 9 en 10 WK Masters Porto Alegre (zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2013)

Dag 9: een top-dag voor Nederland ! Zes maal goud en 1x brons. En hoe! De dag begon met de 400m. finale van Riet Jonkers (V70). Zij won goud in een tijd, die goed is voor een wereldrecord: 1.15,81. Met 2x goud en 3x zilver, diverse Nederlandse- en een wereldrecord was dit een heel goed toernooi voor Riet: TOP! Inmiddels was een andere \'grootverdiener\' aan het werk in haar werpvijfkamp: Ingrid van Dijk (V50). Dat betekende weer een gouden plak met 4237 punten, ruim 300 punten meer dan de nummer twee. Knap! Dat bracht Ingrid\'s totaal op: 2x goud en 3x brons. Raynold Soliana (M35) liep zich bij de 20 km. snelwandelen op de weg naar zijn derde brons: hulde. Hij liep steeds iets te veel, net als alle snelwandelaars, omdat het parcours een honderdtal meters te lang was..........
En dan de finales van de 1.500 meter: voor een ploegleider iets om van te dromen: Te beginnen met Hans Smeets (M65): van kop af aan tot en met de finish voorop en dus goud in een tijd van 4.55,52, gevolgd door Martien v.d. Hoorn (M60), die zeer ontspannen en met grote voorsprong naar goud liep in 4.38,56. De prestatie van Jack van Avendonk (M45) in zijn finale: een 6e plek in 4.21,19 mag ook niet onvermeld blijven. In zijn leeftijdscatagerie wordt heel snel gelopen! Bij de vrouwen niet minder succes: Nicole Weijling (V45) liep in een goede, tactische race met een fantastische eindsprint naar goud in 5.09,04 en tenslotte Ingrid Grutters (V35) die er op 100 meter vóór de finish vandoor ging om geweldig te finishen op de eerste plaats in 5.09,37. De volgende dag spraken diverse mensen mij aan, dat de Nederlanders zo goed zijn op de middenafstanden.

Dag 10 leverde weer goud op voor Martien v.d. Hoorn (M60) bij de 2.000m. steeple chase: van kop af aan, met 30 seconden voorsprong: 7.03,80 en als laatste voor Michel Leinders (M50) nog een bronzen medaille bij de werpvijfkamp. Daarmee heeft hij zijn setje compleet: 1x goud, 1x zilver en 1x brons.

Voorwaar weer een prachtig toernooi: Nederland won met 28 deelnemers maar liefst 33 medailles: 13x goud, 10x zilver en 10x brons. We kunnen heel tevreden huiswaarts keren !