Dag 9 WK Para-Atletiek: Marlou en Fleur naar de finale!

Geplaatst op Zondag, 23 juli 2017

Dag 9 van de WK Para-Atletiek in Londen kende slechts twee Nederlandse deelnemers. Marlou van Rhijn en Fleur Jong kwamen allebei uit in de series 200 meter T-44 klasse.

Om 12.50 uur, Nederlandse tijd, was het allereerst de beurt aan Van Rhijn in de eerste serie over 200 meter. Na een overtuigende start liep de Nederlandse eenvoudig weg bij haar concurrenten en wist de race te winnen in 26.52. Deze razendsnelle tijd betekende niet alleen een Q achter haar naam, het was ook nog eens een kampioenschapsrecord. De atlete, die eerder al goed was voor zilver op de 100 meter, gaat als absolute topfavoriet door naar de finale.

Een aantal minuten later kwam Fleur Jong in actie in de tweede serie. Een tweede plek in een nette tijd van 27.59 betekende ook voor haar een startbewijs voor de finale. Beide dames sluiten het toernooi vanavond om 19.10 uur, Nederlandse tijd, af.

Foto's: Helene Wiesenhaan