Dag 9: Het straalt van de atlete af dat ze er veel plezier in heeft

Geplaatst op Zaterdag, 15 augustus 2015

Op vrijdag 14 augustus stonden o.a. de series korte horden, werpvijfkampen en de finales 1.500 meter op het programma. Vele Nederlandse atleten presteerden daar uitstekend. Vuurwerk was er bij de finales van de 1.500 meter. En dat werd veroorzaakt door Manon Mensink (40), die haar derde plek heel goed behield, ondanks een kleine terugval, waarin ze even op de vijfde plek liep. Ze kwam sterk terug en behaalde een mooie bronzen medaille in 4.43,30: chapeau ! Hans Smeets (M65) deed wat hij vaak doet: hij liep een sterke finale in 4.53,09 en kon de zilveren plak afhalen. Datzelfde deed Ella Witjes (V55) in een tijd van 5.07,99; ook zij was heel blij met haar tweede plek.

Hans Smeets

Het echte klapstuk van de dag was voor Nederland de finale 1.500 meter van Nicole Weijling (V45). Zij deed wat ze van te voren al van plan was: haar eigen plan trekken en meteen hard gaan. Als supporter op de tribune hou je dan je hart vast, maar bij Nicole is dat niet nodig. Zij neemt de kop, bouwt een voorsprong op, vergroot die en ze finisht met een voorsprong van zo'n 50 meter. En doet dat in een tijd van 4.42,94. Van Nicole straalt het af dat ze er heel veel plezier in heeft; zij oogst met dit alles veel bewondering van het in groten getale aanwezige publiek.

Nicole Weijling

Dit toernooi heeft over het algemeen een hoog prestatieniveau. Het is goed om te constateren dat de Nederlandse atleten hier hun woordje meespreken; op dit moment staan we op de 8e plaats in het medailleoverzicht. Waar een klein landje toch groot in kan zijn... we hebben echt een goede ploeg; het niveau is hier erg hoog! Morgen krijg je het verslagje van vandaag, zaterdag 15 augustus. Zondag volgen nog de (halve en hele) marathon, de steeple-chase en de estafettes (met 5 Nederlandse ploegen).