Dag 5: WK Para Atletiek: Kenny doet het opnieuw!

Geplaatst op Dinsdag, 18 juli 2017

Wheeler Kenny van Weeghel was de enige deelnemer die in actie kwam voor de oranje equipe op dag 5 van de WK Para-Atletiek in Londen.

De Zwollenaar, die met deelname aan de 100m, 200m, 400m, 800m en 1500m een uiterst druk programma kent, kon zich op dinsdag volledig richten op zijn 200 meter. Om 13.20 uur Nederlandse tijd mocht hij aantreden in serie twee van de 200 meter T54 klasse. Een plek bij de eerste drie deelnemers in de serie plus de eerste twee tijdsnelste gaven recht op een startbewijs voor de finale later die avond.

Van Weeghel deed wat er van hem als drievoudig wereldkampioen (2006, 2013 en 2015) op de 200 meter werd verwacht: winnen. In een tijd van 25.30 seconden kwam er een dikke Q achter zijn naam te staan en kon niets hem er nog van weerhouden om later die dag op te gaan voor zijn tweede medaille van dit toernooi.

Dat het rijden van finales voor de 36-jarige wheeler ondertussen een gewoonte is, bewijst zijn indrukwekkende erelijst. Zo was Van Weeghel vorig jaar op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro ook succesvol, toen pakte hij goud op de 400m in de T54 klasse. Afgelopen vrijdag was het opnieuw raak met een bronzen medaille op de 100 meter.

Om 22.45 uur Nederlandse tijd was het langverwachte moment dan eindelijk daar en mocht Van Weeghel van start op de door hem zo geliefde 200 meter. Na een knappe race kwam hij in een snelle tijd van 24.92 seconden als tweede over de finishlijn, een mooie zilveren medaille was zijn deel!

De Tunesiër Yassine Gharbi pakte in een nieuw Kampioenschapsrecord van 24.86 seconde de gouden medaille, slecht 6 honderdste van een seconde voor de Nederlander. De Fin Leo Pekka Tahti eindigde als derde en maakte het podium compleet.

Dat Van Weeghel weinig tijd heeft om deze plak te vieren bewijst de uiterst drukke chronoloog van de WK Para-Atletiek. De Nederlander maakt vanavond om 21:30 uur Nederlandse tijd opnieuw zijn opwachting op de atletiekbaan. Ditmaal voor de series 400 meter. Verder vandaag komt vanuit het Nederlandse kamp Stefan Rush nog in actie tijdens de series van de 200 meter, hij loopt om 22.08 uur Nederlandse tijd.

Foto's: Helene Wiesenhaan