Dag 5: Vier keer goud!

Geplaatst op Maandag, 10 augustus 2015

Cees Stolwijk (M65) 10.000 m. Goud. Vanaf het startschot trok Cees fors van leer en nam al snel afstand van de andere atleten. Iedere ronde groeide zijn voorsprong. Hij finishte in een prima tijd van 37.02,87. Een goede opmaat voor de marathon op de afsluitende wedstrijddag.

Riet Jonkers (V70) won goud op de 800 m. In een sterk gelopen race , waarin zij van kop af aan domineerde, kwam zij in een tijd van 3.14.06 over de finish.

Nicole Weijling (V45) nam direct de koppositie in een sterk gelopen 800 m finale en kwam tot een tijd van 2.18,73. Goed voor goud.

Dick Schrieken (M75) liet een uitstekende indruk achter op het onderdeel discuswerpen. Bij zijn debuut op een internationaal toernooi kwam Dick tot een afstand van 37,95 m., waarbij hij met kop en schouders uitstak boven de andere deelnemers. Deze afstand betekende ook een verbetering van zijn eigen nationale record.

Brigitte v.d. Kamp (V55) behaalde zilver met een hoogte van 2.90 m. Eenzelfde hoogte als de winnares, maar met een foutsprong meer. Brigitte is weer helemaal terug op het hoogste niveau, getuige ook haar 4e plaats bij de 7-kamp.

Brigitte heeft haar naam vereeuwigd op het medaillebord

Hans Smeets (M65) behaalde op de 800m zilver in een tijd van 2.23,67.

Manon Mensink (V40) liet haar sporen achter op de 800 m. Struikelend en in een ultieme krachtsinspanning kwam zij over de finish in een tijd van 2.18,41 en bleef hiermee haar concurrente 0,13 sec. voor. Een bronzen medaille was haar deel.

Tekst: René Hondelink
Eindredactie: Eric Roeske