Dag 10 WK Para-Atletiek: Marlou pakt goud!

Geplaatst op Zondag, 23 juli 2017

De laatste dag van de WK Para-Atletiek in Londen zou er een worden om nog lang te herinneren. Marlou van Rhijn pakte na haar teleurstellende zilver op de 100 meter van afgelopen maandag vandaag wel goud op de 200 meter in de T-44 klasse.

Om 19.10 uur, Nederlandse tijd, was het de beurt aan Marlou van Rhijn en Fleur Jong om in de stromende regen aan te treden in hun finale over 200 meter. Na een razendsnelle race was het Van Rhijn die in een kampioenschapsrecord van 26,02 seconde als eerste over de streep kwam. ‘’Het is ongelooflijk om de 200 meter weer te winnen’’, aldus een uitgelaten Nederlandse die ook wereldkampioene werd op deze afstand in 2013 en 2015.

Fleur Jong liep een sterke wedstrijd en eindigde in een nieuw persoonlijk record van 27,35 seconde helaas net buiten het podium. Op slechts twee honderdste van een seconde moest zij genoegen nemen met de vierde plek. De WK Para-Atletiek zijn met deze race tot een eind gekomen. De Nederlandse delegatie keert morgen huiswaarts met een gouden, vijf zilveren en een bronzen medaille.