Dag 1 EK-23: Stuivenberg evenaart pr op 400 meter

Geplaatst op Donderdag, 13 juli 2017

Medailles leverde de eerste dag op het EK onder 23 jaar in Bydgoszcz niet op. Maar fraaie prestaties waren er zeker. We zetten de belangrijkste prestaties van onze atleten op een rijtje.

Het was de dag van Maarten Stuivenberg. Hij mocht donderdagochtend al in actie komen in de kwalificatieronde van de 400 meter. En dat heeft Polen geweten! Stuivenberg was de op twee-na-snelste van alle deelnemers en evenaarde zijn persoonlijk record. Een klinkende 46.75 stond er op het bord. Meer dan genoeg om vrijdag mee te doen aan de halve finales.

Denzel Comenentia, Veerle Bakker en Killiana Heymans plaatsten zich voor de finales op hun onderdeel. Kogelstoter Comenentia kwam tot 18.72 meter en werkt vrijdagavond zijn finale af. Bakker kwam op de 3000 meter steeple chase tot tijd van 10.16,71. Heymans kwam bij het polsstokhoogspringen tot 4.20 meter. Hun finales staan zaterdag gepland.

Mike Foppen
Ook Mike Foppen maakt nog kans op een ereplaats. Hij noteerde 3.43,96 op de 1500 meter, waardoor hij zaterdag in de finale staat. Op dezelfde afstand strandde Vincent Hazeleger (3.44,73) in de kwalificatieronde. Marije van Hunenstijn is klaar op de 100 meter nadat zij vanochtend 12,23 liep, helaas liep zij tijdens haar race een hamstringblessure op.

In de enige finale die donderdag werd afgewerkt moest Nederland genoegen nemen met een bijrol. Op de 10.000 meter kwamen Bart van Nunen (negende) en Manuel de Backer (twaalfde) tekort om in aanmerking te komen voor een medaille.

"Over het algemeen genomen een geslaagde dag", aldus teambegeleider Yvonne van Langen vanuit Polen. "De meesten hebben aan de verwachtingen voldaan en zich netjes geplaatst voor de volgende ronde. Helaas waren er ook een paar atleten teleurgesteld over hun prestatie. Vooral de blessure van Marije tijdens de 100 meter is erg vervelend."