Cifla eindigt in top 10 bij de European Cup Cross voor Clubteams

Geplaatst op Donderdag, 8 februari 2018

Zondag 4 februari werd in het Portugese Mira de European Cup Cross voor Clubteams gehouden. Het mannen team van AV Cifla Nijmegen stonden aan de start bij de heren senioren.

Het parcours bestond uit twee verschillende rondes: een kleine ronde van 1 kilometer en een grote ronde van 2 kilometer, met een aantal hindernissen op het parcours. De winst ging naar Portugal (sporting clube de Portugal), gevolgd door België (Olympic Essenbeek) en op de derde plek Spanje (Atletismo Bikila). De lange afstand (10.3 km) werd gewonnen door Davis Kiplagat, een Keniaan uitkomend voor Sporting Clube de Portugal, in 29.44 minuten. Tweede werd Isaac Kimeli van Olympic Essenbeek (30.02) en de derde plek was voor Ramazan Ozdemir van Istanboel BBSK (30.14).

Team AV Cifla

Jesper van der Wielen was de beste Ciflaat in 31.06 ( 21e) en de beste Nederlander. Deze wedstrijd was voor Jesper van der Wielen weer een stap vooruit na een operatie aan de schouder. Tweede Nederlander werd Mike Foppen (29e in 31.31). Joeri Wolf eindigde op de 54e plek in een tijd van 32.14. De 4e Ciflaat voor het klassement was Wesley Mols op de 67e plaats in 32.37. Verder kwamen van het team van AV Cifla Jorrit Cley en Abdi Hassan in actie. Jorrit van Malsen en Wouter Dilling konden helaas niet van start gaan in Mira.

AV Cifla eindigde op de 10e plaats, net 1 punt achter nummer 9 en 33 punten voor nummer 11.

Tekst en foto: Theo Terhaard