Chakib Lachgar wint Abdijcross

Geplaatst op Maandag, 22 januari 2018

Mannen lange cross

De Spanjaard Chakib Lachgar is zondag na een spannende eindsprint winnaar geworden van de lange cross mannen tijdens de 54ste Abdijcross in Kerkrade. Een kopgroep van zeven man, waaronder Michel Butter, bleven op het zware parcours over 10,5 km lange tijd bij elkaar. Butter, enkele dagen eerder een beetje verkouden geworden, moest bij de laatste steile klim afhaken. Twee seconden na Lachgar sprintte de Duitser Samuel Fitwi naar de tweede plaats voor de Deen Abdi Ulad Hakin. Butter werd op tien seconden vierde voor de Belg Yannick Michiels. Een sterke wedstrijd liep ook Edwin de Vries met een knappe zesde plaats en finishte voor Jesper van der Wielen en Mike Foppen.

Mannen lange cross: links Michel Butter

Vrouwen lange cross

Bij de vrouwen lange cross over 7,4 km won de Deense Sylvia Medugu met tien seconden voorsprong op de Keniaanse Beatrice Cherono. Julia van Velthoven liep een sterke race en eindigde op de derde plaats. Britt Ummels werd vierde voor de Belgische Shana Lauwers en Veerle Bakker.

De korte cross vrouwen over 2,6 km werd gewonnen door Dagmar Smid voor Lotte Krause en de Duitse Aline Florian. Bij de korte cross mannen won Jelmert van der Linden voor Jeroen Bakker en Bob te Lindert. Bij de A-junioren won Diana van Es bij de meisjes en Bram Anderiessen bij de jongens.

Spanning in het nationaal crosscircuit

Bij de mannen lange cross staat Michel Butter ruim aan de leiding in het klassement. Tweede in het klassement staat Edwin de Vries gevold door Mike Foppen. In het vrouwen klassement staat Julia van Velthoven aan de leiding gevolgd door Andrea Deelstra en Britt Ummels. Echter heeft Andrea Deelstra één wedstrijd minder gelopen, waardoor de strijd nog spannend gaat worden. Met komend weekend de Mastboscross in Breda en later dit jaar op 10 en 11 maart bij de NK Cross in het Amsterdamse bos kan er nog van alles gebeuren in het klassement.

Bekijk hier het klassement per categorie.

Tekst en foto: Léon Jeurissen