Brons voor Sifan Hassan: Dit was dag 10 van Oranje!

Geplaatst op Zondag, 13 augustus 2017

Sifan Hassan is derde geworden in de finale 5000 meter. Na de teleurstelling op de 1500 meter wist ze met een sterke eindsprint haar concurrentes voor te blijven. Zij finishte na 14.42,73.

Vooraf wist Hassan niet goed wat ze kon verwachten op de 5000 meter, nadat de finale 1500 meter eerder dit toernooi niet liep zoals ze verwacht had. ''Ik was heel onzeker omdat het op de 1500 meter niet goed ging''. De eerste rondjes gingen erg langzaam wat gunstig was voor Hassan. Daarom verbaasde het haar ook niks dat Ayara en Obiri er een snelle race van maakten. ''Als ze er geen snelle race van hadden gemaakt wist ik dat ik hen in de eindsprint zou verslaan. Ik was zo rustig in mijn hoofd en ben nu zo blij met mijn medaille'', aldus de gelukkige Hassan. Met een sterke eindsprint wist ze weg te lopen van haar tegenstandsters en stelde ze de derde plek veilig.

De tweede Nederlandse die in actie kwam op de 5000 meter was Susan Krumins. Eerder dit toernooi behaalde zij al een vijfde plek op de 10.000 meter door aanvallend te lopen. Dat zij aanvallend sterk is bleek ook nu weer. ''Ik heb geprobeerd voor de medailles te lopen, dat lukte niet maar dit is wel mijn beste achtste plek''. In 2013 en 2015 behaalde Krumins ook al de achtste plek op de 5000 meter. Zij finishte in een tijd van 14.58,33.

Bekijk hier de foto’s van dag 10 van de WK Atletiek in Londen. Voor meer informatie over de Nederlandse atleten, het programma en ander nieuws kun je altijd onze toernooipagina raadplegen of een kijkje nemen op Facebook, Twitter en Instagram.

Foto’s: Erik van Leeuwen