Belgen domineren 35e editie Sylvestercross

Geplaatst op Donderdag, 31 december 2015

Op oudjaarsdag is het traditiegetrouw weer tijd voor de Internationale Rabobank Sylvestercross in Soest, dit jaar de 35ste editie.

Vrouwen

Bij de tweede wedstrijd van het Lotto Crosscircuit waren het de Belgen die zowel bij de vrouwen als de mannen de hoofdrol op hebben geëist. Op de lange cross bij de vrouwen was het Almensh Belete die de titel pakte (22:19), net voor Veerle Dejaegere (22:32) en Ruth van der Meijden (22:39). Van der Meijden maakt hiermee een sprong in het klassement van het Lotto Crosscircuit. De gehoopte strijd tussen de Belgische en de Nederlandse dames bleef uit, mede door de afmelding van Jip Vastenburg en Andrea Deelstra. Sabine van de Reijt, de atlete van AV Sprint, finishte als tweede Nederlandse op een 5de plek. Miriam van Reijen (Phanos) was met een zevende plek de derde Nederlandse vrouw.

Mannen

Bij de mannen was het de Belg Jeroen D’ Hoedt die na 2400 meter de leiding pakte om hem vervolgens niet meer af te staan (34:55). Hij verwees hiermee de Marokkaan Hamid El Mouaziz (35:18) en de Fransman Reda Jafaar (35:25) naar een tweede en derde plek. Roy Hoornweg was de beste Nederlander op een zesde plek. Hoornweg doet hiermee goede zaken in het klassement van het Lotto Cross circuit. Ronald Schröer was tweede Nederlander op een achtste plek, gevolgd door Mohamed a. Mohamed op plek tien.

Bij de korte cross vrouwen waren het de Nederlandse vrouwen die domineerden. Julia van Velthoven (Cifla) schreef de kort cross op haar naam, gevolgd door clubgenote Marije Peters. Plaats drie was voor Lotte Kraus (AKU). Bij de mannen was het Nils Pennekamp (Phanos) die de Spanjaard Kamali Majdubi wist voor te blijven, de derde plaats was voor de Belgische Yassine Soughou.